Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PC-pelaaminen käy välillä välineurheilusta, eikä oheislaitteden saralla ole tarjonnasta pulaa. Mutta siinä missä monet tähtäävät näyttäviin lisäyksiin, kuten LED-valoihin ja entistä jykevämpiin runkoihin, uusi pelinäppäimistö The Shrimp (kotimaisesti ipana) tähtää täysin vastakkaiseen suuntaan.

The Shrimp ei nimittäin tarjoa mitään ylimääräistä. Perinteisen näppäimistön oikea puolisko loistaa poissaolollaan. Kokoa ipanalla onkin vain 20% perinteisistä sisaruksista. Tarkoituksena on tarjota siloteltu kokonaisuus pelaajille, jotka eivät halua mitään muuta reissulle, kuin oleellisen.

"Halusimme pyyhkiä pölyt 'pelinäppäimistöstä'", kertoo Kari Viljanen, The Shrimpin tuotekehittäjä.

"Näppäimistöissä ei ole tapahtunut paljon kehitystä 1970-luvun tietokonepäätteiden näppäimistöistä. Tämän päivän 'pelinäppäimistö' näyttää olevan lähinnä mustalla värillä tehty vakionäppäimistö, johon on lisätty RGB-valaistus ja ehkä pari ylimääräistä painiketta liian kaukana helposti tavoitettavalta etäisyydeltä", Viljanen jatkaa. "Se, että näppäimistöt ovat mekaanisia, ei ole mikään viime vuosikymmenen uusi innovaatio. Se on itse asiassa paluuta ajassa taaksepäin ja vanhojen aikojen ylivoimaisen tekniikan tuomista takaisin. Kaikki näppäimistöt olivat ennen mekaanisia, ja niistä tuli myöhemmin kalvomaisia kustannusten leikkaamiseksi, kun kotitietokonemarkkinat kukoistivat."

Vain 25-näppäiminen The Shrimp ei kuitenkaan tingi varustelusta. Mekaaniset Gateron G Pro -kytkimet ja pehmustettu magneettinen rannetuki tähtäävät siihen, että pelaaminen olisi mukavaa pidemmissäkin sessioissa. Laitteessa on USB-C-liitin, joka varmistaa sopivuuden niin PC-laitteistoon kuin PS4 ja PS5 -konsolien kanssa.

Useissa eri tyyleissä saapuvasta The Shrimpistä ei ole vielä tiedossa hintaa tai julkaisupäivää.

Kirjaudu kommentoidaksesi