Uutisoimme viime viikolla Fight of Gods -pelistä, jossa liuta uskonnollisia hahmoja ottaa yhteen taistelun merkeissä. Mätkintä ei saanut otsikossamme uumoiltua nettiraivoa osakseen, vaan sen sijasta ongelmiin päädyttiin Malesian hallituksen kanssa.

Steamin Early Accessiin äskettäin lisätty nimike asettaa muun muassa Jeesuksen, Buddhan, Odinin sekä liudan muita jumalhahmoja tappelemaan keskenään. Pelin sisältö ei istunut tavalla tai toisella yhteen Malesian hallituksen näkemysten kanssa, joten pääsy koko Steam-palveluun estettiin maassa.

Viikonlopun sulusta ei tullut pitkäikäinen, sillä pääsy palautettiin takaisin noin kolmen tunnin kuluttua sen alkamisesta. Tällä välin Steam-palvelua pyörittävä Valve poisti Fight of Godsin pois malesialaispelaajien ulottuvilta.

Peliä kehittävä PQubeGames kertoo lyhykäisessä tiedotteessaan, että heidän suuntaansa ei missään kohdin oltu yhteydessä Malesian viranomaisten suunnasta. Tekijöiden mukaan nimike on tarkoitettu otettavaksi huumorilla, eikä sen ole tarkoitus loukata. "Fight of Gods on videopeli, joka ottaa humoristisen lähestymistavan uskontoon samaan tapaan kuin muutkin viihteenmuodot ovat ottaneet" tiedotteessa kerrotaan.

Tiimi myös kertoo ymmärtävänsä, mikäli mätkintää ei halua pelata, mutta tämän pitäisi heidän mukaansa olla jokaisen henkilökohtainen päätös.

Pelin trailerin, jossa esitellään koko taistelijakaarti Amaterasusta Mookseksen kautta Zeukseen, voi katsoa alta.

Kirjaudu kommentoidaksesi