Käräjillä ratkaistaan, onko Fallout 76 huono peli

Tuore Fallout 76 -peli on tuottanut pettymyksen monelle sarjan fanille, ja nyt amerikkalainen lakitoimisto tutkii ryhmäkanteen mahdollisuutta, jotta tuskaa ja murhetta kärsineet pelaajat saisivat hyvityksen kärsimyksistään.

Asianajofirma Migliaccio & Rathod LLP on parhaillaan keräämässä verkkosivuillaan asianosaisia ryhmäkanteeseen Bethesdaa vastaan. Kannetekstin mukaan peli on julkaistu teknisesti vajavaisena, eikä massiivinen ensimmäinen päivitys korjannut kuin osan sen lukuisista virheistä.

"Vaikka pieniä vikoja ja virheitä voi odottaa suurimmalta osalta uusista peleistä, edes Fallout 76:n yhteydessä julkaistu 56 gigatavun päivityspaketti ei osoittautunut kuin lähtölaukaukseksi pelin ongelmille. Pelaajille ei ole myöskään annettu mahdollisuutta palauttaa peliä ja saada hyvitystä sen hinnasta, joten he joutuvat sietämään luokatonta pelikokemusta, kunnes päivitykset mahdollisesti tekevät Falloutista pelikelpoisen."

Bethesda oli tehnyt päätöksen olla julkaisematta Fallout 76:tta Steamissa, jossa asiakkaalla on rajattu digitaalisten ostosten palautusoikeus. Bethesdan omassa kaupassa tällaista palautusoikeutta ei ole lainkaan, ellei paikallinen lainsäädäntö tätä edellytä. Yhdysvalloissa kyseisenlaista kuluttajansuojaa ei ole.

Yleensä peleihin liittyvät joukkokanteet eivät johda pelaajien kannalta mihinkään merkittävän hyödylliseen lopputulokseen. Esimerkiksi vuoden 2011 PSN:n käyttökatkoksesta oikeus määräsi Sonyn korvaamaan vahingosta kärsineille yhden PS3-pelin tai kolme kuukautta PlayStation Plus -jäsenyyttä, ja vuonna 2013 Electronic Artsia vastaan Battlefield 4:n bugisuuden vuoksi nostetusta kanteesta ei tuomittu korvauksia lainkaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi