Nintendon tunnetuimpiin tekeleisiin kuuluvat Zelda-pelit, joita on julkaistu jo neljän eri vuosikymmenen aikana. Etenkin sarjan kaksi ensimmäistä osaa The Legend of Zelda ja Zelda II: The Adventure of Link ovat kestäneet ajan hammasta mainiosti yli 30 vuoden jälkeenkin. Tällä tarkoitetaan erityisesti nopeuspelaamista, jossa kisaillaan pelien mahdollisimman nopeasta läpäisystä eri kategorioissa.

Nopeuspelaamisessa voidaan käyttää myös ns. extreme-sääntöjä, jotka pelaaja määrittelee itse. Yksi sekopäisimmistä tempauksista nähtiin vain muutama päivä sitten, kun The Legend of Zelda läpäistiin silmät sidottuina. Kyseisessä kategoriassa pelattiin The Legend of Zeldan "2nd quest", eli ensimmäisen läpipeluukerran jälkeinen osio. "2nd quest" on sama seikkailu, mutta huomattavasti vaikeampana.

LackAttack24-nimimerkkiä käyttävällä "sokkorunnerilla" oli toki hyvät pohjatiedot, sillä hänellä on lukuisia ykkössijoja ja maailmanennätyksiä kyseisen pelin eri kategorioista.

Seikkailun aikana käytetään apuna erityisesti bumerangia ja taikasauvaa, joilla määritellään vihollisten ja Link-hahmon sijainti ruudulla äänten perusteella. Älyttömintä koko touhussa on silti kymmenien ja taas kymmenien yksittäisten peliruutujen muistaminen kuin oppikirjasta – vihollisineen kaikkineen.

Aikaa läpäisyyn kului lähes kymmenen tuntia ja kuolemia kirjattiin 86 kappaletta. Alla videolinkki kolmessa osassa taltioidun suorituksen viimeiseen osioon ja sen loppuhetkiin, jossa viimeisten ruutujen jälkeen pääpahis Ganon teilataan ja Zelda pelastetaan:

Kirjaudu kommentoidaksesi