Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Six Days in Fallujah -julkaisija Victura on antanut lausunnon kiistanalaisesta räiskinnästä, joka sijoittuu Yhdysvaltain johtamaan Irakin hyökkäykseen vuonna 2004.

Ensimmäinen yritys saada Six Days in Fallujah ulos 11 vuotta sitten kaatui siihen, että Konami vetäytyi julkaisijan roolista valtavirtamedian ja yleisön raskaan kritiikin jälkeen. Pelin koettiin kajoavan vakavaan aiheeseen tavalla, joka ei ollut sovelias tai kunnioittanut sodan uhreja. Uuden julkaisijan Victuran Twitterin kautta tänään antamassa lausunnossa todetaan toistuvasti, ettei pelin tapahtumia voi erottaa politiikasta.

Lausunnon tarkoitus on valottaa tarkemmin pelin dokumentaarisia osioita, joissa kerrotaan olevan palvelusjäseniä ja siviilejä, joilla on erilaisia kokemuksia ja mielipiteitä Irakin sodasta. Julkaisijan mukaan kaksikymmentäkuusi irakilaista siviiliä ja kymmenet palvelleet sotilaat ovat tähän mennessä jakaneet elämänsä vaikeimmat hetket heidän kanssaan.

"Jokainen tehtävä haastaa pelaajat ratkaisemaan todellisia sotilaallisia- ja siviiliskenaarioita taistelusta interaktiivisesti, tarjoten perspektiivin kaupunkisodankäyntiin, mikä ei ole mahdollista minkään median kautta. Uskomme, että tämän sukupolven tarinat uhrauksista ansaitsevat tulla kerrotuiksi siellä olleiden merijalkaväen sotilaiden, sotilaiden ja siviilien kautta", Victura toteaa.

Pelaajat eivät myöskään pysty käyttämään tappavaa valkoista fosforia pelissä, kuten Yhdysvaltain joukot tekivät tosielämässä. Valkoisen fosforin käyttö kemiallisena aseena on luokiteltu sotarikokseksi useilta tahoilta.

Six Days in Fallujahia kehittää nyt Highware Games, jonka tiimiin kuuluu entisiä Bungie-veteraaneja, kuten Halon pääsuunnittelija Jaime Griesemer ja säveltäjä Marty O'Donnell. Peli on tarkoitus julkaista vielä tänä vuonna PC:llä sekä konsoleilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi