KonsoliFIN etsii joukkoonsa uusia tekijöitä

Vapaaehtoisvoimin toimiva KonsoliFIN etsii uusia tekijöitä toimittajakaartia vahvistamaan. Monipuolisuus on valttia, mutta tiettyyn osaamisalueeseen erikoistuneita henkilöitäkin tarvitaan.

KonsoliFIN pyörii täysin harrastelijapohjalta, joten hommasta ei makseta rahallista palkkiota. Ajoittain olemme kuitenkin tukeneet toimituksen ja ylläpidon videopeliharrastusta kustantamalla osan hankituista laitteista, peleistä sekä messumatkoista. KonsoliFIN-ylläpitoa kutsutaan aika ajoin myös pelijulkaisijoiden järjestämiin tilaisuuksiin, joissa pääsee nauttimaan hyvästä seurasta sekä luomaan tärkeitä suhteita alan toimijoihin. Tärkein anti on kuitenkin kova koulu, joka on pohjustanut tietä astetta ammattimaisempaan sisällöntuotantoon esimerkiksi Pelaaja-lehdessä tai Suomen IGN:ssä.

Kiinnostaako jokin seuraavista hommista? Etsimme joukkoomme myös näiden osa-alueiden ulkopuolella olevia henkilöitä. Mukaan mahtuu myös esimerkiksi graafikot, sosiaalisen median taiturit tai muutoin vain pelimaailmasta kaiken tietävät. 

Uutistoimittaja

Hallitsetko sujuvasti sekä suomen- että englannin kielet? Seuraatko jatkuvasti pelialan tapahtumia? Haluatko olla tarjoamassa ajankohtaista tietoa suomalaisille peliharrastajille? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin "kyllä", voit olla hyvä vahvistus KonsoliFINin uutistoimitukseen.

Arvostelu- ja artikkelitoimittaja

Pelaatko paljon? Siis oikein tosi paljon? Pelaatko monipuolisesti tai tunnetko jonkin genren poikkeuksellisen hyvin? Ymmärrätkö, mikä tekee pelistä laadukkaan, ja osaatko pukea näkemyksesi sujuvasti sanoiksi? Uskallatko ottaa vahvasti kantaa, vaikka tämä olisikin yleisen mielipiteen vastainen? Peliarvostelijana kaikki edellä mainitut ominaisuudet ovat hyödyksi. Lisäksi tietysti täytyy osata kirjoittaa nasevasti ja kiinnostavasti.

Neitsytkoodaaja

Näiden sivujen pyörittäminen vaatii teknistä osaamista. Jos Apache, MySQL, Linux, PHP, Drupal, Javascript, Bootstrap, CSS ja Git ovat tuttuja termejä, tai ainakin jos olet valmis oppimaan niistä kaiken, saatat olla etsimämme neitsytkoodari. 

Video- ja suoratoistotoimittaja

Viihdytkö yleisön edessä? Onko sinulla kokemusta pelaamisesta tai olet valloittava persoona, joka on katsojien suosikki? Osaatko kuvata ja editoida videoita? Jos jossakin kohtaa sielussasi kolahti, voit hyvinkin olla KonsoliFINin uusi video- ja suoratoistotoimittaja.

Mikäli kiinnostus heräsi, tutkaile lisätietoja rekrytointisivulta ja ota rohkeasti yhteyttä!

 

Kommentit

Mistä tulee "neitsytkoodari"? Koitin googlata ja johti vaan takaisin tänne. :o

Eli löysit vastauksen...

Huumori on mestareiden laji enkä siksi tiedä, että vitsaileeko iNdo, mutta KonsoliFIN Podcastin kestovitsinä on ollut, että tarvitaan neitsytkoodari ylläpitämään sivustoa. Tämä voi olla viittaus elokuviin, joissa paksut silmälasit omaavat kompuutterinörtit ovat sen oloisia, että tekniikka kiinnostaa enemmän kuin vastakkainen sukupuoli. Akateemisissa piireissä voi myös kuulla sen kaltaista kuittailua, että koodaajat ovat jotenkin yksinäisiä puurtajia, mutta todellisuudessa aika introverttejä tyyppejähän teknillisissä yliopistoissa kummittelee muutenkin. Mitä tulee tuohon SQL-toteutukseen, niin sehän on nykyään MariaDB eikä MySQL.

Oikeastaan tuossa vitsissä on taustalla sekin, että KonsoliFIN jaksaa olla hauska harrastus niin kauan kunnes ylläpidon jäsen löytää jonkun elämänkumppaniksi ja prioriteetit muuttuvat. Etenkin lasten ilmestyminen kuvioihin vie innon uhrata vapaa-aikaa tähän hommaan lopullisesti.

Sisällöntuotantoon meillä vielä löytyy jonkin verran väkeä, mutta koodin vääntämisestä innostuneita ja sitä ilmaiseksi tekeviä tyyppejä ei ole markkinoilla liian kanssa.

Neitsyt siis siksi, että rekrytoitava tyyppi jaksaisi edes jonkin aikaa harrastaa tätä hommaa, ja koodari koska... no, sellaista nyt vain tarvittaisiin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi