KonsoliFIN ry aloittaa yhteistyön pelikasvatuksen tiimoilta

KonsoliFIN ry on aloittanut yhteistyön Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden GameONjkl-pelihankkeen kanssa.

Nuorisopalveluiden pelihanke keskittyy lasten ja nuorten pelikasvattamiseen Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu tapahtumien ja seminaarien järjestäminen sekä pelien käsittely median näkökulmasta. Hanketta rahoittaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Ministeriö myönsi keväällä 2016 yhteensä 30 000 € toiminnan rahoittamiseen. Toiminnan kohderyhmänä ovat 13 - 29-vuotiaat nuoret. Aktiviteetteihin osallistuminen on maksutonta.

KonsoliFIN.net on uutis- ja ajankohtaissivusto sekä keskustelufoorumi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen eikä siitä makseta palkkaa. Ensimmäisen valonpilkahduksen sivusto näki vuonna 2000.

Yhteistyö rakentuu median tuottamiseen sekä julkaisuun. Toiminnalla pyritään innostamaan nuoria sekä nuoria aikuisia mukaan KonsoliFINin toimintaan sekä tuottamaan kirjallista tai videomateriaalia. GameONjkl-hankkeen työntekijät avustavat uusia tulokkaita sisällöntuotannossa Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden nuorisotiloilla. Myös muiden kaupunkien innokkaita nuoria pyritään tukemaan sisällöntuotannossa.

Uusia toimittajia, arvostelijoita ja videotuottajia haetaan KonsoliFINin riveihin koko ajan. Jos pelimediassa vapaaehtoisesti työskentely kiinnostaa, lisätietoja asiasta saat täältä. Jyväskylän seudulla asuvat nuoret voivat ottaa suoraan yhteyttä hankkeen ohjaajaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi