Kajaanilaisen Critical Force -studion menestystä ei tunnu pysäyttävän mikään. Nyt iOS- ja Android-laitteilla räiskivällä Critical Opsilla on kasassa jo 40 miljoonaa latausta.

Hulppeiden latausmäärien lisäksi Critical Force on saanut peräti 5,45 miljoonan euron rahoituksen Business Finlandilta. Rahoituspotilla on tarkoitus myötävaikuttaa Critical Ops -pelin ja sen elektronisen mobiiliurheilun ekosysteemin syntymiseen ja toimintaan. Summan avulla kehitetään ja myös otetaan käyttöön skaalautuva ja automatisoitu tuotantoalusta, jonka avulla Critical Forcen pelien kehittämisen ja testaamisen tulisi sujua aiempaa sutjakkaammin.

Mitä itse Critical Opsiin tulee, on 40 miljoona latausta luettavissa vähintäänkin merkittäväksi virstanpylvääksi, odotteleehan lopullinen peliversio 1.0 edelleenkin julkaisuaan. Virallinen ilmestymisajankohta häämöttää kehittäjien mukaan kuitenkin aivan lähitulevaisuudessa.

“Uuden rahoituksen ansiosta pääsemme osoittamaan olevamme elektroniseen mobiiliurheiluun tarkoitettujen FPS-pelien ykköskehittäjä. Rahoitusuutinen osui sopivasti samaan hetkeen, jolloin saavutimme 40 miljoonan latauksen rajapyykin ja järjestämme ensimmäisen Critical Ops -liveturnauksen 40 000 dollarin palkintopotilla Yhdysvaltojen Seattlessa", kommentoi Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen.

Critical Forcella on toimisto Suomen lisäksi Etelä-Koreassa. Studio palkittiin Suomen parhaana pelinkehittäjänä vuonna 2016.

Kirjaudu kommentoidaksesi