Kotimainen RedLynx Ubisoftin omistukseen

Ubisoft on ostanut helsinkiläisen RedLynxin. Vuonna 2000 perustettu studio tunnetaan parhaiten Live Arcade -hitti Trials HD:n kehittäjänä.

– RedLynxin tiimi on kehittänyt poikkeuksellisen vahvoja digitaalisia brändejä, jotka erottuvat korkealla uudelleenpeluuarvollaan, pitkään kestävillä myynneillä ja useiden alustojen tukemisella, Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot suitsutti virallisessa lehdistötiedotteessa.

Hän halusi myös nostaa esille, että nyt Trialsin kaltaiset pelit voidaan tuoda yhä useammalle alustalle. RedLynxin toimitusjohtaja Tero Virtala oli samoilla linjoilla.

– Meitä vetivät puoleensa Ubisoftin keskittyminen luovuuteen ja laatuun, sekä se fakta, että he perustavat pitkän tähtäimen strategiansa sekä perinteiseen että digitaaliseen jakeluun videopelimarkkinoilla. Nykypäivän markkinoilla ei todellisuudessa ole kyse alustoista vaan sellaisista kokemuksista, joita pelaajat voivat pelata millä tahansa haluamallaan laitteella ja näytöllä, Virtala linjasi.

Ubisoft on panostanut digitaalisen jakelun markkinoihin viime vuosina hankkimalla muun muassa Massive Entertainmentin, TrackManian luoneen Nadeon, Assassin's Creedin moninpeliteknologiaa tuottaneen Quazalin sekä free-to-play-mallin pelejä tuottavan Owlientin.

RedLynx on tuottanut Trials HD:n ja ensi vuonna julkaistavan Trials Evolutionin ohella lukuisia pelejä muun muassa mobiililaitteille. Studion DrawRace 2 oli julkaisunsa yhteydessä parhaiten myyvä ajopeli iOS-laitteilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Kaupan yksityiskohtia ei paljastettu.

Galleria: 

Kommentit

Ja tietenkin voisi mainita, että RedLynxin mainio moninpeliajelu MotoHeroz ilmestyi WiiWareen syksyllä. Tämä peli sopisi muihinkin latauspalveluihin, ja kuulostaa siltä että diilin myötä on enemmän multiplattareita tiedossa.

"ensi vuonna julkaistavan Trials Evolutionin"

Stop the press! Luulin, että peli tulee vielä tänä vuonna?

Ehkäpä nyt vihdoin saadaan Trials pelit takaisin PC:lle sekä myös PS3:lle.