Kuuba kritisoi Call of Duty: Black Ops peliä

Varsin harvinaisessa kannanotossaan Kuuban hallitus kritisoi juuri julkaistua Call of Duty: Black Ops peliä. Syynä tähän on pelin eräs tehtävä, jossa tavoitteena on tappaa nuori Fidel Castro.

Kuuba syyttää peliä salamurhien ja tappamisen glorifioinnista ja uskoo pelin edistävän sosiopaattista käytöstä USA:n nuorten parissa.

Kuuban hallituksen Cubadebate-sivustolla oleva artikkeli sanoo USA:n yrittävän tehdä nyt virtuaalisesti sen, mitä he eivät kyenneet 50 vuodessa toteuttamaan.

Kuuban nyt 84-vuotias ex-presidentti on selvinnyt lähteestä riippuen kymmenistä ellei jopa sadoista murhayrityksistä, joista osa on ollut USA:n tiedustelupalvelu CIA:n suunnittelemia.

Galleria: 

Kommentit

En itsekkään hyväksyisi peliä missä Kekkonen pitäisi salamurhata ja onnistuneesta headshotistaa saisi trophyn/achievementin.. Koskakohan päästäisiin lahtaamaan jenkkejä...?

Itselle ei äkkisältään tule mieleen muita pelejä, joissa terminoinnin kohteena on elossa olevia tosi elämän henkilöitä.

Juu, yrittäkääs tehä peli, jossa pitää tappaa; Halonen, Putin, Bush, tai Obama... Ja aivan varmaan tulee noilta mailta sanomisia pelintekijöitä kohtaan...!
Ymmärrän siis hyvin Kuuban kannan tätä peliä kohtaan!

Fidel Castro piti yhdessä tehtävässä tappaa myös The Godfahter II pelissä Kuubassa. Siitä ei tullut mitään sanomista.

Mites kävikään sen pelin kans, jossa piti tappaa JFK? Oliko se nyt JFK Reloaded nimeltään. Tais jenkeiltä silloin päästä itku ja parku. :)

Itsekkin tätä kyllä ihmettelin, ihan ymmärettävävää. :/

Bushin pää vaan vadille.

Castron pää vaan vadille.

Aika uskomaton juttu kaikin puolin, miten tuollainen voi mennä mistään sensuurikoneistosta läpi?

Nakkilokki, varmaan siks, koska se Sensuurikoneisto asustaa Jenkeissä... :/

Sen kumisedän Castron tappotehtävän suoritti mafia, siinä syy miksi Cuuba ei reagoinut: asialla ei ollut USA:n hallitus vaan rikolliset. Muutenkin tämä vain yhden kerran tekemäni tehtävä jäi jotenkin hämäräksi. Kuoliko se siinä vai ei?

Näissä erikoisjoukko-peleissä mulla onkin aina ollut vaikea moraalinen ongelma. En hyväksy moista toimintaa, jossa esimerkiksi tunkeudutaan suvereenin valtion alueelle ja samalla revitään kansainvälisiä sopimuksia. Diplomatian hyväksyn, joka sekin on eräänlainen vakoilun muoto ja on omiaan liennyttämään valtioiden välisiä jännitteitä, jos tiedetään, mitä naapuri suunnittelee eli ei aio hyökätä. Sen sijaan salamurhat vain rapauttavat valtioiden välisiä suhteita ja kiihdyttävät koston kierrettä, kuten esimerkiksi Israelin ja Palestiinan jo vuosikymmmeniä kestänyt kostonkierre on osoittanut. Tämä kostaminen, joka alkoi Munchenin Olympialaisissa, jatkuu edelleen. Katsokaa muuten Spielbergin elokuva Munchen (saksalainen u). Siinä kuvataan, mihin sellainen touhu lopulta johtaa: salamurhaaja sairastuu lopulta paranoiaan pelätessään kostoiskuja.

Olen ratkaissut ongelman niin, että en koskaan maksa näistä peleistä täyttä hintaa. Koska ne on tehty amerikkalaisille idiooteille, mutta silti kieltämättä ovat huippuluokan pelejä, katson, että amerikkalaiset maksakoot ensin niin paljon, että peli saadaan myynnin perusteella classic/platinum -luokkaan. Näin olen mielestäni ottanut kantaa asiaan ja maksan itseasiassa vain siitä muusta hyvästä, mitä nämä pelit tarjoavat.

Tästä amerikkalaisten sensuurista kun tuossa yllä mainittiin, on minulla mainio esimerkki siitä, miten perseestä se todellakin on, kun puhutaan Livestä. Sattui jokin aika sitten, että nämä USA:n törkypossut jälleen rynnivät päälle GTA:n kisoissa, kun eivät osaa ajaa. Ei voinut mitään, vaan lopulta hermo paloi ja lähetin niille kaikille "palautetta" joukkoviestinä asiasta. Lopputulos oli, että tuli 7 päivää bannia Livestä. Liven valvonta lähetti minulle s-postin, jossa perusteltiin bannia sillä, että bio:ssa oli sopimatonta sisältöä. Sattui olemaan niin, että koko bio oli suomeksi kirjoitettu, eikä edes sisältänyt kuin slangisanoja, joista Google-kääntäjäkään ei olisi selvinnyt. Kun asia on näin, tajusin, että eivät ne siellä lue niitä profiileja vaan länttäävät bannin MAKSAVALLE asiakkaalle, kunhan vain riittävän moni idiootti laittaa valituksen. Että se siitä Liven hienoudesta ja sensuurista!

Nyt koko profiilini on tyhjä, mutta varmuuden vuoksi lähetän kaikille joukkoviestinä säännöllisesti kaikkea amerikkalaisista totuuksia kertovaa informaatiota toisen nickin avulla, jonka senkin profiili on tyhjä. Jo kolme viikkoa on mennyt, eivätkä nämä pöljät voi tehdä muuta kuin lähettää "I don't care" -viestejään takaisin. Kaikki on käyty läpi: Ylipaino, koulutuksellinen epätasa-arvo. virheelliset kuvitelmat, että amerikkalaiset ovat Amerikan alkuperäisasukkaita ja siksi muka oikeutettuja solvaamaan maahanmuuttajia, Wikileaksin video "Collateral Murder", jossa amerikkalaiset sotilaat surmaavat viattomia siviilejä, vesikidutus, jonka presidentti Bush hyväksyi, Irakilaisessa vankilassa toimeenpannut kidutukset ja tietenkin Wikileaksin viimeisimmät vuodot, koskien mm. sitä, että vaikka ne kuvat kidutuksista tulivat julki, kidutuksia Irakissa jatkettiin edelleen ja paikallisten viranomaisten suorittamia kidutuksia katsottiin läpi sormien. Viimeisimpänä "paljastuksena" kerroin näille fu***ng apinoille, että USA:n lähetystöistä käsin Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa tavallisia ihmisiä kytätään ja heistä on tehty laajoja rekistereitä.
USA ei todellakaan noudata kansainvälisä sopimuksia, vaan tämä sika huseeraa kaikkialla ja repii ne sopimukset kappaleiksi aina kun sen edut ovat uhattuna.

Valitettavasti maailman suurimmat pelimarkkinat sijaitsevat Yhdysvalloissa. Toiseksi, se suurin pyssy on edelleen USA:lla, joten siksi joudumme hyväksymään myös amerikkalaisten takapuolta nuoleskelevat pelit. Kuluu vielä 15-20 vuotta, ennen kuin Kiina on kehittynyt riittävästi ja on selvästi maailman suurin talous. Jos pelimarkkinat onnistuvat levittäytymään sinne, on mahdollista, että salamurhien kohteena onkin tulevaisuuden videopelissä USA:n pressa.

Jaa-a, viimeksi kun historian tunnilla oli aiheesta juttua niin Castro ei todellakaan ollut mikään maailmanparantaja vaan diktaattori joka sulkee kaikki vastustajansa jonnekin vankiloihin jotta pysyisi vallassa. Ja mitä JFK tulee niin en muistele kyseisen jätkän tulleen valtaan syöksemällä entinen hallitus vallasta ja tekemällä itsestään diktaattorin ja sulkemalla vastustajansa vankilaan, heppu vielä ihan hyvin hoiti tuon Kuuban kriisinkin.

"North European": Älä tikahdu itkuusi

SPOILER!!

Kyseisen pelin lopussa päähenkilö on ilmeisimmin se henkilö joka ampuu JFK:n aivopesunsa vuoksi

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi