Mario-piraatti määrättiin maksamaan 1,5 miljoonaa Nintendolle

Australian oikeuslaitos on määrännyt New Super Mario Bros. Wiin ensimmäisen laittoman kopion nettiin jakeluun laittaneen henkilön maksamaan Nintendolle korvauksia 1,5 miljoonaa Australian dollaria eli yli 950 000 euroa.

Nintendon mukaan korvauksilla katetaan henkilön yhtiölle aiheuttamia myyntitappioita. New Super Mario Bros. Wii myi maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kahdeksassa viikossa.

– Nintendo on taistellut piratismia vastaan parikymmentä vuotta. Piratismi on merkittävä uhka Nintendon bisnekselle, kuten myös 1400 pelifirmalle, jotka työskentelevät tuodakseen ainutlaatuisia ja innovatiivisia pelejä Nintendo-alustoille, Nintendo kertoi lausunnossaan.

– Laitteiden ja pelien vähentynyt myynti tarkoittaa vähemmän resursseja Nintendolle, lisenssinhaltijoille, kehittäjille ja julkaisijoille videopelien kehittämiseen ja markkinointiin, mistä lopulta aiheutuu haittaa peliharrastajille. Kun pelinkehitys vähenee, vähenevät myös alan työpaikat. Piratismin olemassaolo uhkaa koko pelialaa, Nintendolta vielä jyrähdettiin.

Galleria: 

Kommentit

OIKEIN! Prkl piratismi!

Asiallinen ja realistinen korvaus, ja ahneen megakorporaation suorittama ristiinnaulinta? Ota kantaa: http://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php?t=79557

Ei varmaan kuuluisi olla pleikkauutinen :) Mutjoo, hyvä että sai sakkoja.

Juu siirtyy muualle pian :) Tosin kommentitikin katoavat...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi