MGS4:n kansi paljastettu uusien kuvien kera

Euroopan Konami on julkaissut virallisessa blogissaan näillä näkymin lopullisen version Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsin kansikuvasta. Lisäksi pelistä on vastikään julkaistu kasa uusia kuvia, jotka uutisen liittenä.

Kojima Productionsin kehittämä PlayStation 3 -yksinoikeuspeli julkaistaan maailmanlaajuisesti kesäkuun 12. päivä. 

Galleria: 

Kommentit

Pakko todeta; tähän mennessä ulos pukattujen kuvien perusteella tämä on kyllä suhteessa ankeimman näköinen MGS so far.
Toivottavasti sisältöä on enemmän kuin ulkonäköä.

Saa lynkata, en välitä.

Ei tämä kieltämättä vielä kovin vakuuta kuvien perusteella, mutta tärkeintähän on, että valmis peli on sitten rautaa juoneltaan ja pelattavuudeltaan. Itseä kuvissa häiritsee tämä nykytrendi, että kaiken pitää olla ankean harmaata. Enkä tosiaan tarkoita, että pitäisi olla joku Mario Galaxyn värikkyys tässä..

Vaikka Paolo tänne tulikin vain trollailemaan, niin ihan oikeastihan nuo on aika mälsän näköisiä mestoja. Ja vielä aika kohtuullisen surkealla grafiikalla.

Ei mene ainakaan vielä ennakkotilaukseen..

Itse uskon, että nämä ei silti ihan näin harmaalta näytä lopullisessa pelissä kun PC:n ruudulla kuvankaappauksissa. Ainakin Gears of War näytti aivan yhtä harmaahkolta minusta, ja silti lopullisessa pelissä oli värin eri säyvjä oikein kivasti, ihan värikkäitäkin paikkoja.

Tottahan tuokin. Mutta tuo graafinen yleisilme on tuossa kokonaisuudessaankin aika pahasti vinksallaan. Kyllähän ne Gearsin kuvatkaappaukset näyttivät teräviltä kuin itse peli, mutta nuo näyttää.. no.. aika arsesta. (Ihme että ei oo vielä tullut kukaan dissaamaan meidän juttuja, liekö nukkuvat lauantaina pitkään..) :)

Aiaiai, se on kohta täällä :)

Itse olen myös ihmetellyt tuota harmaata yleisasua tässä pelissä. Kyllä sitä väriä vois hieman enemmän olla, aika ankealta ympäristö näyttää.

"Aiaiai, se on kohta täällä :)"
Niin vielä 2kk ja päiviä päälle.

Toiset tykkää sateenkaaren väreistä toiset ei ;)

"Vaikka Paolo tänne tulikin vain trollailemaan, niin ihan oikeastihan nuo on aika mälsän näköisiä mestoja. Ja vielä aika kohtuullisen surkealla grafiikalla."

Millä tavalla paolo trollailee kun katsoo sinun kommentisi sisältöä?
Ja yhdyn kyllä Paolon ja
Scatterbrain XO kommenteihin myös.

Hiton harmaita ovat kyllä,eivätkä näytä erikoiselta, mutta Assasins Solid-pätkän juuri katsoneena nuo eivät juuri odotusintoani lannista. Gearsin graafinen ilotulitus vai MGS:n juoni,pelattavuus jne...Eipä paljoa tarvitse pohtia, kumman sitä mieluummin ottaisi.

Tottahan se on, että Mgs-pelit ovat aina olleet graafisesti sukupolvensa kirkkainta kärkeä, mutta nyt asia ei näyttäisi olevan näin.

"Toiset tykkää sateenkaaren väreistä toiset ei ;)"

Noh KFinin tunnetuimmille MGS faneille peli kävisi varmaan paskanruskeanakin? ;)

Toisaalta eikös tässä ole tapahtumia muuallakin kuin lähi-idän aavikolla? Joten eiköhän sitä väriä jostain muualta voi löytyä.

Joo harmaa taitaa olla niin "in" ettei metal gearikaan pystynyt sniikkaamaan karkuun siltä. No ainakin se sopii tohon aavikko teemaan jotenkin.

Se mikä huvittaa on toi metal gearien tuttu kulmikkuus. Pelissä on aina ollu paikat aikamoisia varastohalleja jos nyt pelkistetysti kuvaillaan.

"Millä tavalla paolo trollailee kun katsoo sinun kommentisi sisältöä?"

Ei kun jotenkin vain sattui mieleen, kun Paolon mielestä yksikään PS3-peli ei näiden uutiskommentien perusteella näytä hyvältä.

Mutta joo, vähän dorkasti ilmaistu kun näiden kuvien kohdalla ollaan kuitenkin samoissa sfääreissä.

Jotenkin suttusia nuo kuvat. Uskoisin että tv ruudulla näyttää huomattavasti skarpimmalta. Kovasti ovat ainakin noissa uusimmissa preview jutuissa pelin ulkonäköä ylistäneet, että tuskin tämä nyt livenä ihan rumakaan on.

Ja nuo kaikki kuvathan ovat tuolta ainoalta alueelta joka on julkisuudessa paljastettu. Jospa muut alueet sisältävät muitakin kun hiekan eri sävyjä.

Enpä kovin usein tänne kirjoittele mutta nyt oli pakko iskeä oma näkemyksensä peliin.
Eli tottahan se on että pelistä julkaistut lähi-itään sijoittuvat kuvat ovat kovin harmaita ja "ankeita"..
Mutta itse peli liikkeessä näyttää tosi hyvältä, varsinkin kun taustalla tuntuu tapahtuvan kokoajan kaikkea...Kun katsoo esim. tuota Assassin's Solid videota niin taustalla soditaan ja huudetaan ja huidotaan jatkuvasti, joka tuo syvyyttä peliin aikalailla.
Ja vaikka oon yrittäny olla mahd. paljon mediapimennossa pelin suhteen etten spoilais iteltäni mitään ennen pelaamaan pääsemistä, niin olen kuullut että peli sijoittuu useisiin eri kohteisiin, joten eiköhän tuo harmaus koske vain tuota lähi-itää ja sitten muualla ollaan eri näköisissä (värikkäämmissä) maisemissa.

Ja nimim. Kuuleri: Kaikkeen ei tarvitse kommentoida jos ei oo mitään järkevää sanottavaa..Oot todennäköisesti melko nuori joten annettakoon pieni vihreys anteeksi, mutta ne jotka ovat kasvaneet Commodoren parissa osannevat arvostaa nykypäivän graafista loistoa erilailla. Joten jos jokainen peli ei näytä yhtä hyvältä kun GT:n autot tms. niin ei se tarkoita että peli on ruma, huono ja epäonnistunut..
Älä ota itseesi...

Hyvää pelikevättä vaan kaikille.

update: Okei et ole niin kovin teini enää, mutta valitettavasti saat itsesi kuulostamaan siltä melko usein kun näitä lueskelee..

Geneerinen väripaletti nyt johtuu siitä että se on sarjan vika osa täynnä synkkyyttä. Se ei ehkä näytä yhtä hienolta kuin aiemmissa osissa, mutta tuo ympäristö vaikuttaa videoiden perusteella täydelliseltä sovitukselta pelimekaniikkaan kun voi leikkiä hippaa ja piilosta raunioissa.

grafiikka ei todellakaan ole noin suttuista miltä se kuvissa näyttää :)
www.gametrailers.com todistaa sen. Mutta Metal gear solid 4:ää odotetaan kuin kuuta nousevaa!!

En tiennytkään että kaihi on noin yleinen tauti ;D

Kyllä täällä taas mukavasti Xbox poikia laukomassa kommenttejaan. ;) Sikäli harvinaista, että nyt niillä sattuu olemaan jotain perääkin. Kun noita kuvia katsoo, niin eihän nuo mitään graafista tykitystä ole, mutta täytyy muistaa, että näyttää liikkeessa yleensä pari kertaa paremmalta. Kannattaa esim kattoa MGS4:n gameplay video, joka veti vertoja grafiikassa kyllä ihan monille nykypeleille. Tästä huolimatta huomaa, että pitkä kehitysaika on osaltaan syönyt graafista ilmetta... Omaan makuun ei turhan pahasti. :)

Grafiikan sijaan toivon, että pelisarjalle tärkeämpi asia, juoni, on mahdollisimman hyvä ja mukaansatempaava, kuten sarjan aiemmissa osissa. Pelattuvuus nyt ilmeisesti hyvä puheiden perusteella, toivottavasti saivat kaikki ne pienemmät ongelmat (lukekaa pelaajalehden ennakko) nyt kuntoon. Itse tulen takuuvarmasti pelin ostamaan julkaisupäivänä, jollen sitten ennakkotilaa. Luotan täydellisesti Konamin tyylitajuun MGS pelien osalta, enkä näe pienintäkään syytä epäillä, etteikö sarjan neljäs osa tarjoaisi muiden tapaan unohtumattoman elämyksen. ;)

Pakko yhtyä jo laulettuun virteen, onhan tuo melkoisen karu värimaailma kun katsoo edellisiä, mutta loppujen lopuksi pelin ympäristöihin ei sovi mikään muu väriskaala. Graafisesti peli on kyllä (mielestäni) niin komea kuin mestaripelin tarvitseekin olla. Kuola valuen odotellaan tätä eeposta seuraavat 2 kuukautta ja risat.

Huokaus.. Näin kertoo IGN.COM:in Jeff Haynes testattuaan melkein valmista Metal Gearia.. As for visual fidelity, the trailers that have been released for the game are just a brief indication of what the game truly looks like. The title looks much sharper than trailers or screenshots show. Joten eipäs nyt vielä lytätä tätä graafista ilmettä..

Ja samainen mies myös kertoo että : Is the grey-abstract Middle Eastern area the only color scheme we can expect or will the game be more vibrant?

There is definitely a vibrant set of colors based on the environment you find yourself in. Even the Middle Eastern section has much more color than the gray abstract areas seen in images and trailers.

Eipä näytä paljoakaan olevan keskustelua kannesta, joka ainakin omasta mielestä pirun tyylikäs. Tosin läheskään kaikki eivät ymmärrä noiden MGS kansien taiteellisuutta. Lisäksi pikku yksityiskohtana musta kuvastaa aika hyvin pelin synkkää luonnetta. MGS3 sijoittui taas esim pääosin vihreään viidakkoon ja sen kansikuva taas oli vihreän värinen. Taas mukavia pieniä yksityiskohtia... ;)

Tuolta netistä lyöty toinenkin mukavan samantapainen kansikuva:
http://www.konsolifin.net/ylli/upload/uutiset/ps2/1207356031_mgs4_packsh...
http://cache.kotaku.com/assets/resources/2008/02/mgs4_box_up.jpg

Uskon että tuo on ollut Kojiman idea alusta alkaen näyttää vain tätä yhtä aluetta pelistä, jysähtää sitten aika kovaa kun itse pelaa sitten ne kaikki uudet paikat ja sitä rataa :P
Esim. Dark Sectorista julkaistiin jokaikinen kenttä jo ennen julkaisua, joka ainakin minulta vei ostoinnon kokonaan..

Kansihan on kuin suoraan 80-luvulta. Noh, ainakin se erottuu harmaasta massasta.

Kansi on kyllä todella tyylikäs. Pelikuvista sen verran, että näyttävät suttuisilta varmaankin siksi, että lienevät suurennettuja versioita pienemmistä kuvista. Onhan pelistä teräviäkin kuvia nähtävillä ja niissä peli näyttää hyvältä. Samoin esim. storesta ladattavissa HD -videoissa.

Kojima on Jumala.

Hideo Kojima kutsui 16 pelitoimittajaa pelaamaan MGS4 alusta loppuun. Hänen tavoitteenansa oli ottaa palautteita jokaiselta toimittajalta.. Kojima halusi tietää mitä kukin heistä piti pelistä ja ottaa palautetta, jos tarvitsisi parantaa peliä.

Gamepro kirjoitti seuraavaa:
"You thought Gears of War looked amazing? Think again. Metal Gear Solid 4 will blow you away with its ultra-detailed characters and intricate environments, painting some of the most gorgeous graphics seen this side of Crysis. In motion, the graphics look so realistic that your eyes begin to register the visuals as a movie rather than a game. From what we saw, MGS4 puts its 50GB Blu-ray disc to outstanding use."

Ignin vastaava :
"Visually, Metal Gear Solid 4 is even more striking on the console than it has been in released trailers. We always had a sense that what Kojima was showing us was incredible footage, but the detail within the game itself is simply breathtaking. One example of this: when an explosion goes off near Snake, a fine coating of dust covers the camera, adding to the cinematic feel of the game. Another showcase of the striking graphics is the seamless transition between cutscenes and gameplay, many of which are only highlighted by a camera shift to indicate the cutscene has ended and gameplay has begun."

Joten eiköhän nämä grafiikka kommentit voida jättää sivuun ennen kuin olemme peliä pelanneet.

Sikäli hauskaa, että kaikki vaan puhuu pelin grafiikasta, kun kuvat ovat vähän heikkoja, mutta esimerkiks ennen Unchartedin julkaisua monet oli sitä mieltä, että graafinen loisto on turhaa.

Se on totta että pelisarjan fanina pelaisin nelosen läpi vaikka se olisi merkkigrafiikalla. No en nyt ihan mutta melkein. :) Juoni, hahmot ja yleinen fiilis ovat omalla kohdalla nostaneet MGS:ät muiden pelien ulottumattomiin. Harva peli iski aikoinaan niin lujaa kuin ensimmäinen MGS..

Hyvältähän tuo nyt näyttää, onko tähän nyt tultu, että kaikki ovat noin nirppanokkia grafiikoiden suhteen? Itse en kyllä kehtaisi whinettää kuulostamatta täysin teiniltä..

Käytännössä lähes kaikkien julkaisuiden graffat kyllä riittävät, muut avut sitten nostavat pelin harmaasta massasta esiin ja varmasti niin käy tämänkin kanssa.

OT: "Gearsin graafinen ilotulitus vai MGS:n juoni,pelattavuus jne"
Pakko tartua tähän koska gearsin pelattavuus on aivan täyttä rautaa, et selvästikään ole pelannut koko peliä. Juontakin oli juuri niin paljon kun tämän kaltainen peli kaipaa.

Hyvä jätkät. Graafinen anti ja pelimekaniikkahan ovatkin olleet vuosien saatossa ne asiat, joiden vuoksi MGS:t ovat olleet loistavia pelejä. Aivan, tietenkin.

Kuvat kieltämättä ovat hieman "suttuisia" verrattuna aiemmin ulos pukattuihin, eivätkä tee aivan täyttä oikeutta pelille. Jokainen, joka on pelin nähnyt liikkeessä HD-resoluutiolla, osaa varmasti terävöittää kuvat mielessään oikealle tasolle.

Kansikuva oli itselleni pienoinen pettymys, pidin itse enemmän Wiips360:n postaamasta tentative-kannesta.

Mahtaakohan tuo sama tulla kaikkiin versioihin (USA, EUR, JAP). Ennen ovat olleet kaikki erilaisia.

Kuvat näyttävät siltä kuin ne olisi skaalattu paljon pienemmistä kuvista.

Aha... Olikin jo unohtunut millainen kakaralauma täällä yleensä kommentteja laukoo.

Ensinnäkin, ei tarvitse kovin hyvä näkö olla tajutakseen että että kuvien laatu on suht heikko (niin kuin täällä on jo osa huomauttanutkin). Ihan yhtä hyvin voisin heittää Halo 3 screenit photoshopissa ja laittaa vähän blurrausta ja PS3 fanipojat olisi samalla idioottimaisuudella laukomassa näitä "paskat graffat" -kommentteja.

Ja mitä värittömyyteen ja ankeuteen tulee... No, täydessä sotatilassa olevat kaupungit lähi-idässä - kun vähän uutisia katsoo - ei hirveän pirtsakkoja ole. Sitäpaitsi tuo hiekankeltainen yleissävy on nätimpi kun ensimmäisen MGS'n tasaisen harmaat sisätilat. Ja onhan tässä pelissä muitakin alueita, vaikka kyllähän ankeus nyt vaan jotenkin sopii kun pelin teemoihin kuuluu jotain WWIII-tyyppistä.

On se kyllä vaan kumma miten nämä konsoli-fanipojat ovat aina julistamassa miten jonkun toisen konsolin, mahdollisesti huippupeli, on tai tulee olemaan sillä ja tällä tavalla täysi floppi.

No jaa... Se että ollaan pienimmästäkin provokaatiosta tai edes sen mahdollisuudesta yhtenä rintamana puollustamassa sellaisia jättiyhtiöitä kun Microsoft ja Sony vain kertoo jotain huvittavaa ihmiskunnasta...

Näyttää vähän synkältä, mutta niin paljon ollaan hehkutettu niin minäkin voisin tämän MGS4:n avulla tutustua Metal Geariin.
Kaikki näytetyt kuvat ja gameplay videot ovat minua ainakin paljon mielyttäneet
Tietääkö joku kuinka kauan tämmöiseen MGS:än läpipeluuseen menee aikaan?
Esim. kuinka kauan kesti muitten tarinat?

"No jaa... Se että ollaan pienimmästäkin provokaatiosta tai edes sen mahdollisuudesta yhtenä rintamana puollustamassa sellaisia jättiyhtiöitä kun Microsoft ja Sony vain kertoo jotain huvittavaa ihmiskunnasta..."

Ei, itseltä löytyy PS3, mutta silti nuo kuvat näyttävät huonoilta :P
Ja kun tuon asian tuo ilmi, leimataan teiniksi ja fanboyksi? Kahtokkee peiliin vain, asiat ei ihan ole niin mustavalkoisia. Ja onhan se kivaa jos peli kaikenlisäksi näyttäisi kivalta. Tarvii tänne tulla mitään h-vetin elitistiä tulla esittämään.

Mutta ziisbox, jos peli tosiaan näyttää liikkeessä hyvältä ja kaikki natsaa muutenkin niin hieno homma. Itsellä vain oli last-genissä konsolina vain Xbox, enkä silläkään pelannut paljoa paskaakaan (oikea elämä, anyone??) joten juonesta olen totaalisesti pihalla. Jos tuon silti mätkyttelisi menemään.

Niin no...kaikilla on varmaan sitä "oikeaa" elämää jonkin verran olemassa, mutta jokainen käyttää vapaa-aikansa tahtomallaan tavalla..
Jotkut pelaavat, jotkut katsovat leffoja, jotkut kommentoivat joka asiaa foorumeilla tietämättä varsinaisesti itse peleistä tai elokuvista oikeastaan mitään konkreettista.
Ja elitististä on mun mielestäni tulla tänne konsolifoorumille kommentoimaan ja huutamaan hankkikaa elämä tyylisiä kommentteja..

Mutta se oli täysin Off-topic tavaraa..
Hieman enemmän uutiseen liittyvänä kysymyksenä niille jotka ovat enemmän seuranneet alan uutisia kuin minä:
- Onko Essential Collection tai vastaavaa tulossa eurooppaan? Mitään julkistuksia?

Joo kyllä nää kuvat kun kävin videota gametrailerissa kattomassa on jotain ihmeräpellyksiä. Miksihän Konami on nämä kuvat edes julkaissut kun näyttää lähinnä PS2-peliltä, herää kysymys....

Jaa-a, itse ainakin pidän noista harmaan sävyistä. Olihan MGS1 aika synkä sävyinen peli. Ja grafiikat ei myöskään ole ainkaan minulle ollut tärkein asia, kunhan peli on pelattava ja sisältö on rautaa.

Olihan Halo 3:nenkin Xbox-tason(melkein) grafiikkaa ja silti ihmiset ei valittanut siitä. Ei ne graffat peliä tee, ja toivoisin hieman että niitä vedettäisiin alemmaksi että pelin tekijät voisivat keskittyä siihen sisältöön enemmän. Ja ainakaan Konami ei photoshoppaa niitä kuviansa, se on selvä tässä vaiheessa. Jos joku ei halua pelata koska se näyttää miltä se näyttää, se on ok mun mielestä. Jokainen tallaa tyylillään. :)

"Olihan Halo 3:nenkin Xbox-tason(melkein) grafiikkaa ja silti ihmiset ei valittanut siitä."

No valittihan, ainoastaan kovimmat fanipojat väittää vieläkin, että se on "ihan hieno". Edit: minut meinattiin teilata kun erehdyin haukkumaan graffoja siinä, mutta minulle mikään ei ole liian pyhää. Jos ei omaa silmää miellytä, niin sitten ei. Edit 2: ja se on minusta ihan hyvä peli kyllä, graffat ei vain ole viimesen päälle.

Jep sanoinhan että jokainen tallaa tyylillään. Se on sun asias mitä pelaat ja miks. :)
Mutta minusta siis, grafiikat ei tee peliä. Mua ei haittaa niin kauaa kunhan grafiikat ei pilaa itse pelattavuutta, tiputtamalla frameratea tai bugaamalla niin että kuolet ja joudut aloittamaan alusta. Mutta vaikka MGS4 näyttäskin PS2 peliltä, se ei MINUA haittaa. :)

"Niin no...kaikilla on varmaan sitä "oikeaa" elämää jonkin verran olemassa, mutta jokainen käyttää vapaa-aikansa tahtomallaan tavalla..
Jotkut pelaavat, jotkut katsovat leffoja, jotkut kommentoivat joka asiaa foorumeilla tietämättä varsinaisesti itse peleistä tai elokuvista oikeastaan mitään konkreettista.
Ja elitististä on mun mielestäni tulla tänne konsolifoorumille kommentoimaan ja huutamaan hankkikaa elämä tyylisiä kommentteja.."

Tuohon sitten takerruit..

Berserkki, en minä nyt herranjumala pelaa - ole koskaan pelannut vain graffojen takia. Joten eipäs laiteta sanoja suuhun. Meistä kukaan ei ole pelannut tätä peliä, mutta kuvia on nähnyt jokainen, joten on ihan luonnollista kommentoida niitä -> etenkin kun eivät näytä niin hyvältä kun ainakin omat odotukset on olleet.

En sanonutkaan niin. Sanoin vaan että se on sun asias mitä ja miksi pelaat.
Sori jos annoin sellaisen kuvan. Mitä yritin sanoa on se että, jokaisella on omat kriteerinsä. Ja ilmaisin vaan oman mielipiteeni tuolla. Mutta en sanonut että sinä pelaat pelkkien graffojen takia. Mitä järkeä siinä nyt olisikaan? Relax buddy take a break.

Katselin viellä noita kuvia ja samaan aikaan PS3:sta gameplay videon. Ihmettelen kyllä, miksi noi kuvat ylipäätään julkaistiin, kun gameplay on huomattavasti hienomman näköstä. Monessa kohtia noissa kuvissa jotain ihmeen suttua, mitä itse pelissä ei esiinny yhtään. Noista kuvista positiivisena täytyy sanoa, että palmut ja varjot ovat näyttäviä. Harvassa pelissä näin hyviä valo/varjo efektejä.

Kyllähän noita paskoja kuviakin julkaistaan vaikka mistä peleistä. PR-osasto ei aina ole ajan tasalla ja pykäävät ilmoille paskemman puoleisia kuvia, "kunhan vaan jotain kuvia saadaan julkaistua" periaatteella..

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi