Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft hakee entisiä OnLive-työntekijöitä

Microsoft on kutsunut entisiä OnLive-pelipalvelun työntekijöitä keskustelutilaisuuteen. Tämä voi olla merkki Microsoftin kiinnostuksesta pilvipelaamiseen.

OnLive on täysin pilvipelaamiseen pohjaava kuukausimaksullinen palvelu. Asiakas tarvitsee vain internet-yhteyden sekä tietokoneen tai OnLiven päätteen, ja varsinainen peliä pyörittävä laitteisto sijaitsee OnLiven tiloissa.

Palvelu teki kuitenkin tappiota ja oli huomattavissa veloissa. Tilaajakanta oli liian pieni kustantamaan pelaamiseen tarvittuja kalliita laitteita. Lisäksi pelit kärsivät ohjausviiveestä, ja ne saapuivat OnLiven katalogeihin pahasti jälkijunassa.

Elokuussa palvelun osti anonyymi taho, minkä seurauksena kaikki OnLiven työntekijät erotettiin toistaiseksi. Vaikka OnLiven edustajat vakuuttavat toiminnan jatkuvan tavalliseen tapaan, on yhtiön tulevaisuus epävarma. OnLive ehti ennen saneeraustaan julkistamaan tukensa myös Kickstarterissa miljoonia keränneelle Ouya-konsolille.

Kutsussaan Microsoft tarkentaa etsivänsä työntekijöitä Xboxin ja Kinectin pariin. Tulevat vuodet näyttävät, onko yhtiöllä aikeita hyödyntää pilvipelaamista.

Microsoft ei ole suurista konsolivalmistajista asialla yksin. Heinäkuussa Sony ilmoitti ostaneensa niin ikään pilvipelaamista tarjoavan Gaikain.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi