Microsoft: Huonot Wii-pelimyynnit eivät ole pötypuhetta

Nintendon Denise Kaigler innostui hiljattain kehumaan, että kolmansien osapuolten kehittämät pelit myyvät Wiillä hyvin. Microsoft haluaa kuitenkin kumota nämä huhut esittelemällä Pohjois-Amerikan myyntitilastoja.

GamesIndustryn raportoimien NPD-lukujen mukaan Xbox 360:lle on tähän mennessä myyty muiden julkaisijoiden pelejä 67 929 999, Wiille 33 394 311 ja PlayStation 3:lle 19 976 325 kappaletta.

Xbox 360 pysyy tilaston kärjessä reilun 54 miljoonan kappaleen myynnillä, vaikka mukaan laskettaisiin  vain myynnit kilpakumppaneiden markkinoille saapumisen jälkeen.

Tilastot osoittavat lisäksi, että kolmannen osapuolen peli myy Xbox 360:lla ja PS3:lla keskimäärin enemmän kuin Wiillä. Microsoftin konsolilla menekin keskiarvo on 217 252 ja Sonyn viihdekeskuksella 156 065 kappaletta, kun taas Nintendon ihmekonsolilla jäädään 132 517 kappaleeseen.

- Tarkastelit asiaa miltä kantilta hyvänsä, Wiin kolmansien osapuolten pelien tarina ei ole kaunista katsottavaa, Microsoftin peliosaston PR-pomo David Dennis näpäytti.

Galleria: 

Kommentit

Tuossa käännöksessäsi onpi väärä luku: "This puts the Xbox 360 at 217,252 units per title, the PS3 at 156,065 units and the Wii at 132,517 units."

terv. nimim. ainaista pilkun ...

Kiviäkin kiinnostaa Micro$oft.

Aina sieltä kaivetaan joku tilasto yksityis kohta joka itselle on suosiollinen ja hehkutetaan sitä niin kuin se olis merkittävin asia.

Hienosti käännelty faktat mahdollisimman suosiollisiksi Microsoftille. XO on ollut pidempään markkinoilla, joka selittää pelimyynnin. Kilpailijoiden markkinoillesaapumisen jälkeisiä pelimyyntejä ei tuollain pitäisi verrata, koska tottakai Microsoftilla on silloin etulyöntiasema, koska se on jo kerinnyt vakiinnuttamaan paikkansa.

Vertailut pitäisi tehdä kaikkien konsolien julkaisupäivästä eteenpäin verrattaen kuten Nintendo tekikin, jolloin kokonaispelimyynnit olivat Nintendolla ylivoimaiset ja 3rd party myynnit olivat Microsoftin kanssa melko samoissa ja ovat nousseet nyt niistä ohikin.

Miten vain TASAPUOLISESTI faktoja katsoo niin kyllä microsoft häviää vertailussa.

"Kilpailijoiden markkinoillesaapumisen jälkeisiä pelimyyntejä ei tuollain pitäisi verrata, koska tottakai Microsoftilla on silloin etulyöntiasema, koska se on jo kerinnyt vakiinnuttamaan paikkansa."

Mitä merkitystä sille on kolmannen osapuolen julkaisijoiden kannalta kuinka pitkään mikäkin on ollut markkinoilla?

Pointtihan tässä on se että tuleeko rahaa vai ei.

Suora tasapuolinen vertailu on vaikeaa ja pelikehittäjätkin joutuvat päätöksiä tekemään juuri tulevaisuutta varten. Kehityskaarta tässä kuitenkin katsotaan. Jos Nintendo on siinä jo nyt edellä niin jossain vaiheessa se on todennäköisesti noita microsoftin lukemia korkeammalla. Ja jos tuolle linjalle haluat lähteä niin kannattaa ottaa myös kehityskustannukset huomioon.

Edit: Ja joka tapauksessa Microsoftin henkselien paukuttelu on turhaa, koska wiin pelimyynneistä ei tällä hetkellä saa huonoja sitten millään. Ne ovat paljon kovemmat kuin Microsoftilla samassa vaiheessa ja kun ottaa huomioon Wiin menekin niin kasvua on luvassa reilusti.

Miltä kantilta tahansa? Entäpä ne kehityskulut? Wiille uskalletaan julkaista myös niitä pikkupelejä joiden ei tarvitse myydä miljoonittain tehdäkseen voittoa.

Luulin, ettei Microsoft jaksaisi ottaa tällaisia lukuja esille, varsinkin kun Wii ei ole se päävastustaja, jos vastustaja ollenkaan. Monet tuntemani Wiin omistajat kun omistavat jonkun toisen pelikoneen.

Uutisessa kuitenkin piilee se totuudenkin siemen, Wiin 3rd party pelit kun ovat yksinkertaisesti perseestä.

Ja en halua turhaan flamettaa, joten ennen kuin tähän tullaan itkemään fanipoikamaisuudestani/vastaavasta, niin omistan uuden sukupolven konsoleista ainoastaan Wiin, johon olen pääosin tyytyväinen, mutta 3rd party pelit ja nettiominaisuudet tuovat lähinnä kyyneleet silmiin.

"Ja joka tapauksessa Microsoftin henkselien paukuttelu on turhaa, koska wiin pelimyynneistä ei tällä hetkellä saa huonoja sitten millään. Ne ovat paljon kovemmat kuin Microsoftilla samassa vaiheessa ja kun ottaa huomioon Wiin menekin niin kasvua on luvassa reilusti."

Varmaan johtuu siitä, että Wiitä on myyty n.3 kertaa enemmän samassa vaiheessa kuin XO:ta myytiin. Ja ne Wiin pelimyynnit ovat aika surkeat tuolla laitekannalla.

Tosiasia on vaan se, että Nintendon omat pelit myyvät ja kun poistaa Wii play/sport pelit niin ei tuo lista nyt niin hyvältä vaikuta etenkään 3rd partyjen osalta, kun vertaa sitä XO:n 3rd party myynteihin.

3rd partyjen osalta paras konsoli on XO. Wiillä kun ne pelit eivät vielä myy niin paljoa vaan se vaatii laitekannan kasvamista vielä enemmän.

"Varmaan johtuu siitä, että Wiitä on myyty n.3 kertaa enemmän samassa vaiheessa kuin XO:ta myytiin. Ja ne Wiin pelimyynnit ovat aika surkeat tuolla laitekannalla."

Tuolla samalla logiikalla PS2:sen pelimyynnit olivat surkeita.

Tässähän voidaankin lainata yhtä aikaisempaa kommenttia ketjusta. Eli mitä merkitystä sillä on kolmannen osapuolen julkaisijoiden kannalta? Pointtihan tässä on se että tuleeko rahaa vai ei.

Eli konsolien myyntimäärillä ei ole mitään merkitystä pelikehittäjille kunhan pelit myyvät ja ennen kaikkea tuovat voittoja. Konsolien myynnillä on merkitystä vain tulevaisuuden myyntejä ennustettaessa. Wii jatkaa kasvuaan ja siten myös sen pelimyynti. XO ei niinkään vaan PS3:kin myy tällä hetkellä enemmän.

Ei mikään ihme että konsolisodat raivoavat foorumeilla, kun firmojen pomot ovat ihan yhtä pahoja fanipoikia :)

Wiin pelimyynnit ovat todella paljon sidoksissa laitekantaan aivan kuten PS2:n kohdalla. Mitä enemmän laitteita sitä enemmän 3rd partyjen pelit myyvät. Pelithän on puoli-ilmaisia tehdä Wiille joten pelejä tehdään wiille vaikka ei uskottaisi suuriin myyntimääriin.

Vaikka XO:n laitekanta ei kasva Wiin lailla niin pelimyynnit kasvavat, 3rd partyista kun puhutaan niin XO on ihan eri planeetalta näiden osalta kuin Wii.

Pelimyyntejä verrataan usein laitekantaan koska silloin voidaan "ennustaa" pelin menestystä markkinoilla ja sitä kannattaa peli julkaista tietyille alustoille. Tosiasia on vaan, että 3rd partyjen osalta XO on paras vaihtoehto eikä sitä oikein pyramidhead voi todistella valheeksi. Vai voitko todistaa 3rd partyjen tekemien pelien huippumenestystä XO:n vastaaviin?

Jos Boxilla menee kerran noin hyvin, niin miksi edes pitää selitellä?

Angle varmaan sen takia koska Nintendo kielsi huonot 3rd partyjen pelimyynnit vaikka todisteet eli pelimyynnit osoittavat selvästi asian laidan.

Paitsi että ne todisteet osoittavat juurikin sen mitä Nintendo sanoo ja näihin Microsoftin väännöksiin todisteista vastasin jo ekassa viestissäni.

"Tosiasia on vaan, että 3rd partyjen osalta XO on paras vaihtoehto eikä sitä oikein pyramidhead voi todistella valheeksi. Vai voitko todistaa 3rd partyjen tekemien pelien huippumenestystä XO:n vastaaviin?"

Älä nyt pistä sanoja suuhuni. Tässä on kyse enemmän tulevaisuudesta ja lähinnä tämän uutisen valheellisista Microsoftin kommenteista.

Väännetään nyt vielä kerran rautalangasta:

Microsoftin pelimynnit ovat tällä hetkellä huimat ja korkeammat kuin muilla, jos katsotaan vain tämän hetken myyntejä. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Microsoftilla on vuoden etumatka. Jos kehitystä katsoo niin Nintendon pelimyynti on kasvanut huimaa tahtia ja Wiin pelimyyntikäyrä on XO:n vastaavaa edellä. Kolmansien osapuolten vain vähän, mutta kokonaismyynti todella selkeästi.

Vastaavassa vaiheessa XO:n myyntejä jo pidettiin todella hyvinä. Nyt Wiillä pelit myykin enemmän ja silti pidetään tiukasti kiinni Wiin huonojen pelimyyntien imagosta. Meneekö tämä nyt aivan oikein?

Konsolimyynnit vain lisäävät Wiin pelimyyntiä ja tällä hetkellä ne onkin Wiin kohdalla huimat. XO:lla ei taas niinkään. XO:n pelimyynnit perustuvat siihen, että laitteen lähes kaikki pelaajat ovat paljon pelejä ostavia core-pelaajia. Heidänkin pelien ostomäärällä on kuitenkin rajansa ja se taitaa olla nyt aika huipussaan. Ei se pelien myynti tyhjästä kasva ja ilman suurempia konsolimyyntejä XO:n pelimyynnillä ei ole varaa enää paljoa kasvaa.

Wii taas on kuin PS2. Pelimyynti per konsoli ei välttämättä ole suuri, mutta kokonaismäärät menevät muiden edelle. Ei sillä attach ratella mitään väliä ole kehittäjien kannalta vaan sillä paljonko pelit myyvät ja ennekaikkea paljonko ne tuottavat voittoa. Tämän kaiken lisäksihän Wiille on halpaa kehittää, joten voitot ovat tehokoneita suurempia.

En siis kiellä enkä ole kieltänyt, etteikö XO:n pelimyynnit olisi raa'asti mitattuna tällä hetkellä suurimmat. Mutta ei Wiin pelimyynneistäkään huonoja saa millään. Jos ne ovat huonot niin sitten oli paljon huonommat Microsoftilla vuosi sitten. Ja tulevaisuuden näkymät ne vasta hyvät ovatkin. Kerrotteko minullekin mistä se XO saa sen pelimyynnin kasvunsa, joka riittää vastaamaan Nintendon kasvuun. Jos laite ei ala myymään kovemmin niin ei mistään.

Pyramidhead: "Tässä on kyse enemmän tulevaisuudesta ja lähinnä tämän uutisen valheellisista Microsoftin kommenteista."

Pyramidhead: "En siis kiellä enkä ole kieltänyt, etteikö XO:n pelimyynnit olisi raa'asti mitattuna tällä hetkellä suurimmat. Mutta ei Wiin pelimyynneistäkään huonoja saa millään. "

Jaa että MS sekä valehtelee, että puhuu totta? :D

Kai ymmärrät, että kyse oli Microsoftin väitteestä Nintendon muka huonoista peli myynneistä. Se ei vain yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

"- Tarkastelit asiaa miltä kantilta hyvänsä, Wiin kolmansien osapuolten pelien tarina ei ole kaunista katsottavaa, Microsoftin peliosaston PR-pomo David Dennis näpäytti."

Joo joo. Enemmän ne myy kuin omalla koneellanne samassa vaiheessa.

"Kai ymmärrät, että kyse oli Microsoftin väitteestä Nintendon muka huonoista peli myynneistä."
Kyse on kolmannen osapuolen pelien myynneistä. PIKKASEN eri asia.

Mutta tämäkin kina on helppo ratkaista; Pyramidhead laittaa tänne tilastot joihin perustaa väitteensä, ja sitten voidaan yhdessä miettiä että ovatko ne luotettavampia kuin nuo NDP:n luvut.

Öh, tämä on taas tätä tilastohuttua, jota Sony ja Ms ovat tässä konsolisodassa harjoittaneet oikein urakalla saadakseen omat konsolinsa näyttämään todellista paremmilta. MS:n luvut ovat varmasti oikein, mutta ei niistä voi vetää johtopäätöksiä. Wiin meni vasta äsken XO:n ohi jenkkilässä kokonaismyynneissä. Tokihan pelimyynnit laahaavat vähän jäljessä, kun X360:n pelejä on voitu myydä vuosi Wiin pelejä pidempään. Nintendon kuvaajat sen sijaan osoittivat, että Wii on ottamassa X360:a kiinni.

Toinen asia on sitten ottaa keskimääräinen pelimyynti. Kun Wiille on julkaistu kovat määrät huttua, niin tietty keskimyyntikin laskee.

Sinällään huvittava tämä MS:n lausunto. Sillä ei ole mitään merkitystä 3rd-partien kannalta, sillä kyllä jokaisessa firmassa on joku, joka osaa tulkita tilastoja oikein päätöksenteon tuen kannalta. Lausunto on annettu vain siinä tarkoituksessa, että Wii näyttäisi osaamattoman tosipelaaja-yleisön silmissä huonommalta.

"Mutta tämäkin kina on helppo ratkaista; Pyramidhead laittaa tänne tilastot joihin perustaa väitteensä, ja sitten voidaan yhdessä miettiä että ovatko ne luotettavampia kuin nuo NDP:n luvut."

Katso uutinen johon tämäkin uutinen viittaa.

Kolmansien osapuolien myynnit:

http://www.konsolifin.net/ylli/upload/uutiset/cube/1218235384_wiimyynti_...

Kaikkien pelien myynnit:

http://www.konsolifin.net/ylli/upload/uutiset/cube/1218227691_wiimyynti.jpg

Ja nuo ovat NPD:n lukuja.

I rest my case.

Muuten tietääkö kukaan mitkä 3rd party pelit nostivat tuossa kuukausien 11-13 aikana Wiin pelimyynnit kattoon? Kun näkyy tuo hyppäys molemmissa taulukoissa?

Joku mainitti jossain, että tuolloin julkaistiin Wiille ainakin Guitar Hero 3.

Konsolien lukumäärät tuon taulukon vastaavasti kk 19:
XO: n. 10 miljoonaa
Wii: n. 25 miljoonaa
PS3: n. 12 miljoonaa

Siis XO:n 3rd partyt myyvät enemmän laitekantaan suhteutettuna, mutta Wii myy kappalemäärissä enemmän "aikaan" sidottuna julkaisusta, koska konekanta on 2 kertaa suurempi kuin XO:lla "samaan aikaan". Eli Katsoo sitä sitten miten haluaa niin voi nähdä Wiin 3rd partymyynnit hyvinä ja samoin XO:n, mutta kun vähän katsoo konekantaa niin näkee kuinka Wii hyötyy siitä enemmän kuin siitä, että se todella möisi 3rd party pelejä ilman etumatkaa laitemyynnin osalta, tai jotain sinnepäin kun meni nyt ihan liian vaikeaksi selostaa.

XO:lla on kovempi attach rate johtuen laitteen suuntautumisesta. Ei se muuta pelimyyntejä miksikään. Ei kovempi attach rate mitään muuta. Sama määrä se silti on myytyjä pelejä ja se on se joka pelijulkaisijoille mitään merkkaa. Kaikki on kiinni valitusta taktiikasta ja koneen suuntautumisesta. Jos lopulta päädyt myymään enemmän pelejä kuin kilpailijat niin ei siinä paljon heikommat attach ratet paina.

XO ja Wii on hyvin erilaisella tyylillä liikenteessä tässä sukupolvessa, eikä kumpikaan tyyli ole mitenkään väärin. XO:n pelaajat ovat suppeampi ryhmä core-pelaajia, jotka ostavat paljon pelejä. Wiitä taas yritetään myydä kaikille, myös satunnaispelaajille, jotka eivät paljoa pelejä osta. Voittaja on se joka lopulta saa kovemmat tuotot. Wii tarvitsee siihen ja hyviin pelimyynteihin enemmän laitteen myyntiä. XO ei tarvitse niin paljoa. Tosin Nintendo saa kovat voitot jo pelkästä koneen myynnistä.

Tämä on siis tasapainoilua ja suorasta vertailusta tekee vaikean eri taktiikat. Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka Xboxia ja PS2:sta. Jos oikein muistan niin Xboxilla oli paljon kovempi attach rate kuin PS2:lla, mutta PS2 onnistui myymään niin paljon, että sen pelimyynti oli aivan omassa luokassaan. Sillä kertaa se taktiikka puri paremmin ja tällä hetkellä näyttäisi, että Wii tekee saman.

Tämä kannattaa muistaa myös konsolimyyntejä vertaillessa. Ei ne itsessään ole kaikki kaikessa. Esim XO:n ei välttämättä tarvitse suhteessa myydä niin paljoa kuin Wiin ollakseen menestyneempi.

Kaikki valehtelevat luvuistansa ja lobbaavat konsoliaan... Mielestäni Sony lobbaa liikaakin ja microsoft tuntuu kieltävän että sony myisi hyvin ja imagoon selvästi panostetaan että kaikkea on eniten jne. Ja nyt nintendo (jolla ei ole aikaisemmin ollut tarvetta) kumooa huonot myyntipuheet... Se on älykästä siksi koska se että näin olisi (näin on) niin vähentää ei-nintendon vääntämien pelien tuotantoa ja vähentää potentiaalisia ostajia siksi että he näkevät asian näin..
(OH PLZ, älkää jaksako ruveta vääntämään jostain zack & wikistä).

Weldomite: "Konsolien lukumäärät tuon taulukon vastaavasti kk 19:
XO: n. 10 miljoonaa
Wii: n. 25 miljoonaa
PS3: n. 12 miljoonaa"

Eikös kuitenkin kannattaisi käyttää väitteidensä tukenaan Yhdysvaltain myyntejä, jos kaikki muutkin numerot ja tilastot ovat vain Yhdysvaltojen markkinoilta.

Jaa luulin, että NPD:n taulukot pohjautuvat kaikkia myyntejä eikä vaan USA:ta.

Pelkät USA:n luvut kk 19:
XO: n. 6 miljoonaa
Wii: n. 12 miljoonaa
PS3: n.5 miljoonaa