Microsoft on parhaillaan päivittämässä Xbox-konsoleita luodakseen ensimmäisen hiilitietoisen pelialustan.

Yhtiö on aloittanut uusien energiansäästöominaisuuksien käyttöönoton Xbox Insiders -ohjelmaan kuuluville testaajille.

"Hiilitietoisuus tarkoittaa hiilijalanjäljen pienentämistä optimoimalla päivitykset ja lataukset ajettavaksi aikaan, jolloin konsoli voi käyttää eniten uusiutuvaa energiaa", Microsoft avaa ideaansa.

Sijoittamalla konsolin päivitykset ajankohtiin, jolloin suurempi osa sähköstä tulee sähköverkon vähemmän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista lähteistä, Microsoft pyrkii vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja hiilidioksidipäästöistä. Mahdollisena sivuhyötynä ovat myös taloudelliset säästöt. Windows Updatesta tuli hiilitietoinen viime syksynä.

Päivityksen jälkeen Xbox Series X/S -konsolit siirtyvät automaattisesti energiansäästötilaan (pois päältä), mikä Microsoftin mukaan vähentää virrankulutusta jopa 20-kertaisesti verrattuna lepotilaan. Xbox One -konsoleille puolestaan on tulossa uusia virrankäyttötilavaihtoehtoja heti.

Xbox Insider -asiakkaille julkaistaan tänään myös uusi Aktiiviset tunnit -energia-asetus. Sen avulla pelaajat voivat lepotilavaihtoehdossa säätää konsolinsa aktiivisia tunteja, joiden aikana järjestelmä käynnistyy nopeasti ja tukee etäkäynnistystä.

Tarkempia lisätietoja päivityksistä voi lukea Xbox Wirestä.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi