Microsoftilta oma resepti tableteille

Microsoft julkisti viime yönä Los Angelesissa Steve Ballmerin pitämässä lehdistötilaisuudessa oman näkemyksensä taulutietokoneesta.

Microsoft Surface -laitteet tulevat ensivaiheessa tarjolle kahtena eri versiona: Surface for Windows RT ja Surface for Windows 8 Pro. Molemmissa laitteissa on 10.6-tuuman näyttö, mutta muutoin laitekokoonpanot eroavat toisistaan. Windows 8 Pro -versio sisältää tehokkaamman Intel Core i5 -prosessorin sekä enemmän muistia.

Ensimmäisenä markkinoille saapuva Windows RT -malli painaa vajaat 700 grammaa tehokkaamman Windows 8 Pro -version painaessa lähes kilon .

Microsoft julkisti laitteille myös näppäimistönä toimivan magneettisesti kiinnittyvän suojakannen.

Laitteiden hintaa ei paljastettu. Kauppoihin laitteiden kerrotaan tulevan Windows 8:n julkistuksen aikoihin kuluvan vuoden syksyllä.


Galleria: 

Kommentit

Tällästä olen aina suunnitellut.

Kusin kyllä hunajaa ja itkin rahan menetystä tämän julkistuksen nähtyäni. Ainoa este tablettiaikaan siirtymiselle on itselläni ollut se, että olen ajatellut, että läppäri on pakollinen siinä rinnalla; tabletti on kiva tekniikkalelu joo, mutta lopulta näppäimistöä tarvitsee, kun tarvitsee alkaa oikein kunnon kirjoitushommiin yms. Nyt sitten Surface vaikuttaa näppäimistöineen ja Office-paketteineen juuri siltä mitä tarvitsen, jotta voin jättää seuraavaan läppärin kokonaan ostamatta ja siirtyä Surfacen käyttäjäksi. "Next generation of computing" taidettiin jossain mainostaa? Osuu ja uppoaa. Toivottavasti Surface kommunikoi vielä kivasti Windows Phonen kanssa, niin ei voisi parempaa toivoa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että kumpikaan malli ei taida sisältää mahdollisuutta mobiilidatan hyödyntämiseen, eli 3G/4G-mallia ei ole luvassa.

stammy no noita näppiksiä on lähes joka valmistajalta jos jonkinmoista tabeille ja vähän päälle. Ei voi sanoa että sen takia on pitänyt odottaa.

Lisäkilkkeenä joo, mutta tässä se on nostettu suunnittelufilosofian ihan keskiöön ainakin promokuvista päätellen. Näppiksen ymppääminen vakiovarusteeksi luulisi näkyvän softatuessakin?

Olen ihan taviskuluttaja, enkä seuraa tekniikka-alaa. Minulle tämä nyt iski näppiksineen kaikkineen; on vastaavaa sitten ennen ollut tai ei, niin ainakaan markkinointi ei ole ollut kunnossa.

Näppäimistö tablettiympäristössä on yliarvostettua, hyvin pärjää ilmankin ja silti tekstiä syntyy virtuaalinäppiksen kautta. Lisävaruste todennäköisesti myös Surfacen kohdalla ja samoin se on ollut iPadillakin jo ajat sitten ja jäänyt silti hankkimatta. Läppäri voittaa tabletin mennen tullen kirjoittajalla (suurempi näyttö, laadukkaampi näppäimistö, paremmat liitännät ym.).

Tabletin voima on viedä kohtuu hauska nettisurffaaminen sinne missä se ei oikein ole aiemmin onnistunut. Sohvatyynyjen väliin, laiturin nokalle, bussin penkille jne, vähemmän raflaavasti. Käyttöliittymä puhtaasti kosketusnäytölle tehtynä takaa mutkattoman käytön läpi kentän, videoeditoreista peleihin. Enempi läppärimäiset ominaisuudet rikkovat jo heti tätä kuvaa ja tässä on yksi Microsoftin tabletin otaksuttavista kompastuskivistä, mikäli Appsien tekijät alkavat sotkemaan näppiksiä ja hiiriä mukaan. Steve Jobs teki jotain oikein ja yksi oli viedä tabletti mahdollisimman kauas läppäreistä. Väitänkin läppäreiden lähestyvän tabletteja.

"Väitänkin läppäreiden lähestyvän tabletteja."

Mulle on aika sama kuka lähestyy ja ketä. Pääasia että löydetään se middle-ground, jossa yhdessä laitteessa yhdistyy molempien maailmojen parhaat puolet. Halua saati varaa minulla ei ole useita tietokoneita omistaa.

Samoilla linjoilla stammyn kanssa. Itse toppuutellut tabletin ostamista, koska Office on must ja windows ympäristö helpottaa monen ohjelman käyttöä varsinkin opiskeluissa. Ilman fyysistä näppäimistöä kunnon hyötykäyttö on myöskin mahdotonta (vaikka semmoinen löytyy myös iPadiin). Pelkästään viihdekäyttöön tabletti on mielestäni siinä ja siinä, koska hinta on suht kova (lähinnä iPad:iä olen pitänyt varteenotettavana vaihtoehtona). Applen versioista ei löydy kuitenkaan kunnon korvaavia tuotteita Officelle ja muille kilkkeille. Ja vaikka iPad+näppis olisi melko lähellä läppäriä, ei siitä ole kuunaan läppärin korvaajaksi. Läppärin ja tabletin integroisin mielelläni, viihdekäyttöön tablettiominaisuudet ja jos iskee tarve tehdä muita hommia, ei tarvitse kaivaa toista laitetta esiin.

Näppis tablettiympäristössä ei ole niinkään yliarvostettua kuin piirre, jonka soisi yleistyvän. Tabletti on kyllä vimpan päälle näppärä nettisurffausväline mutta auta armias, jos sillä pitäisi kuluttamisen lisäksi tuottaa mitään. Virtuaalinäppiksellä ei mielekkäästi kirjoiteta juuri muuta kuin yhden rivin heittoja, joten näppisvaihtoehto hiirituella on ihan aito vaihtoehto.

Tuo stammyn mainitsema middle-ground olisi kovin houkutteleva tontti, jolla lienee tulevaisuudessa paljonkin potentiaalia, kunhan joku sen vain riittävän hyvin hanskaisi. Omaa kokemusta on vasta Asuksen Transformerista ja vaikka se on kaikin puolin loistava pädi ja mitenkuten siedettävä pädin ja läppärin risteytys, häviää se näppiksen kera ns. täysimittaisessa käytössä yhä jopa ensimmäisen miniläppärisukupolven Eee:lle.

Sammyn kanssa samaa mieltä, nyt alkaa jo tab kiinnostaa täälläkin. Ja tulleepi ehkä ostettua. Vielä kun huhuttu uusi xbox tulisi kauppoihin (vaikka optiona) DIN leveydellä että menisi räkkiin vaikka vahvarin kanssa, niin avot. Siinä olisi olohuoneen multimedia aika hyvässä paketissa.

Se on täppäri!

Kivaltahan tämä näyttää, vaikka en tule hankkimaan. Kuitenkin mieluusti laittaisin täppärin näppiksellä kuin ilman. Lisäksi nuo ominaisuudet kuulostaa/näyttää mielekkäämmältä kuin esim. i-laitteissa. Kätevämpi kampe puolin ja toisin.

ps, se tosiaan on täppäri. :D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi