Oletko tilannut itsellesi Xbox Series X- tai PlayStation 5 -konsolin? Etkö ole vielä saanut omaasi? Se ei ole ihme, sillä saatavuus on edelleen heikkoa ja kysyntä huimaa.

Kuluttajan kannalta tilannetta hankaloittaa se, että sen kummemmin Sony kuin Microsoftkaan ei ole antanut mitään virallista tiedotetta varaston tilanteesta, vaan yleisö pidättää hengitystään.

Mikrobitin selvityksen mukaan tilanne tulee olemaan heikko läpi kevään, mutta valoakin on hiukan nähtävissä tunnelin päässä. Xbox Series S -konsolia on edelleen monin paikoin saatavilla, mikäli haluaa päästä uuden konsolisukupolven syrjään kiinni heti.

Tilanne elää yleisesti ottaen hyvin paljon. Mikrobitti haastatteli isoimpien Suomessa toimivien elektroniikkaketjujen edustajia, jotka kaikki kertoivat samansuuntaista sanomaa, eli satunnaiseriä lukuunottamatta saatavuudesta on vaikea sanoa yhtään mitään.

– Ne eivät tule riittämään kaikkiin voimassa oleviin tilauksiin, odotamme kuitenkin lisää konsoleita pian seuraavan erän jälkeen. Se, että konsoleita olisi heti saatavilla kaikille halukkaille varastosta ja myymälöistä, menee ainakin kesään, kertoi Verkkokauppa.comin Sami Saarelainen helmikuussa saapuvasta PS5-erästä ja yleisestä tilanteesta.

Elisan tuotemarkkinointipäällikkö Mikko Pukkila puolestaan kertoi, että PlayStation 5 -konsolin ennakkotilaajien jonoa saadaan purettua jo tammi- ja helmikuun aikana, mutta saapuvien konsoleiden määrä ei tyhjennä tilausjonoa kokonaan. Xbox Series X:n ennakkomyynnin Elisa aloittaa puolestaan ensi viikolla. Tarkkaa ajankohtaa ei perjantaina iltapäivällä vielä ollut tiedossa.

Gigantin pelituotteiden myyntipäällikkö Jukka Erkinheimo summasi nykyisen tilanteen Mikrobitille sangen osuvasti.

– 13 työvuoden aikana en muista, milloin viimeksi on ollut tällainen tilanne minkään tuotteen kanssa.

Kirjaudu kommentoidaksesi