Halusivat tai eivät, Pokémon GO:n tietävät varmasti hekin jotka eivät ole kyseiseen mobiilipeliin koskeneet. Viikonvaihteessa useat verkkosivut ovat uutisoineet pelinkehittäjä Niantic Labsin seuraavan askeleen olevan selvillä: se on Harry Potter GO.

Sittemmin tieto pelistä on osoitettu virheelliseksi, eikä Harry Potter GO -uutisissa siteerattua pelikehittäjä Marcus Figueroata löydy edes yrityksen palkkalistoilta. Uutisankkana pidetyn tiedonmurun alkuperää on jäljitelty verkkoyhteisöihin, joissa Pokémon GO -pelin pelaajat ovat ilmeisesti vieneet kuvitelmat tunnettuun taikamaailmaan sijoittuvasta pelistä varsin uskottavalle ja yksityiskohtaiselle tasolle. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa tai tietää, että kuka on käsittänyt väärin ja mitä, vai onko kysymyksessä ollut vain pila, tai kenties tempaus hankkia näkyvyyttä ajatuksille ja toiveille samankaltaisesta pelistä hieman erilaisissa puitteissa.

Tanskalainen pelikehittäjä Maguss on kuitenkin omien sanojensa mukaan kehittänyt jo kahden vuoden ajan mobiilipeliä, jossa yhdistyvät magia ja viime aikoina nosteessa ollut englantilaistermi Augmented Reality. Tilanteen uskottavimmasta uutisesta on vastuussa kotimainen YleX. Uutinen on päivätty 28.7.2016, joka on muutama päivä ennen uutisankkojen laskeutumista verkkovesille.

Maguss pyytää näyttävästi kotisivuillaan osallistumaan vetoomukseen, jonka tarkoitus on saattaa saman pöydän äärelle Harry Potterin luoja J. K. Rowling, julkaisija Warner Bros. sekä muita oikeudenhaltijoita ja asiaan mahdollisesti myötävaikuttavia tahoja.

Vaikka uutisankka Harry Potter GO:sta osoittautui vähintäänkin epäilyttäväksi, ehkä tie Tylypahkaan löytyy nopeammin kuin moni olisi osannut toivoakaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi