Multimediapalvelut valtaavat kotikonsolit

Erilaiset multimediapalvelut ovat karttaneet Pohjoismaita tähän päivään asti, mutta nyt suomalaisilla konsolin omistajilla alkavat kissan päivät. Lokakuun aikana Microsoftin ja Sonyn konsoleille aukeaa useampi kilpaileva viihdepalvelu.

Xbox 360 -käyttäjille saapui ladattavaksi viime perjantaina pohjoismaalainen videovuokraussovellus, Headweb. Teräpiirtoelokuvia ja -sarjoja tarjoava palvelu toimii perinteisen videovuokraamon tavoin. Valikoimasta löytyy niin kotimaista kuin ulkoista tarjontaa suomeksi tekstitettynä. Hinnat pyörivät 4,90 eurosta halvimmillaan 99 senttiin kappaleelta.

PlayStation 3 sai vastaavanlaisen palvelun tällä viikolla, kun Viaplay rantautui PlayStation Networkin valikoimaan. Viaplay on erikoistunut myös elokuviin ja televisiosarjoihin, mutta se on kuukausimaksupohjainen. Tarjolla on tuhansien leffojen ja tv-jaksojen lisäksi suoria urheilulähetyksiä. Hintaa palvelulla on halvimmillaan 3,95 euroa ja koko viihderepertuaarin saa itselleen 16,95 euron kuukausihintaan.

Amerikkalainen Netflix avasi oman palvelunsa Ruotsissa viime viikolla. Sovellus on jo ladattavissa Suomenkin Xbox Live Kauppapaikalta, mutta rekisteröityminen palveluun ei ole vielä alkanut. Yrityksen verkkosivujen mukaan tämä tapahtuu "hyvin pian." PlayStation- ja Nintendo Wii -käyttäjät pääsevät nauttimaan myös Netflixin tarjonnasta. Elokuvien ja tv-sarjojen Spotifyksi kutsuttu palvelu luottaa kuukausimaksuihin samalla tavalla kuten Viaplay.

Soppaa saapuu lähiaikoina sekoittamaan vielä HBO Nordic oman latauspalvelunsa kanssa. Kotikonsolit alkavat hiljalleen lunastaa lupauksensa kodin viihdekeskuksina - myös täällä Suomessa.

Galleria: 

Kommentit

Mahtaako Wiin Netflix-palvelu tulla täällä saataville?

Microsoft ilmoitti kaiken lisäksi tänään, että Xbox Music saapuu ladattavaksi 23.10. Xbox 360:lle ja myöhemmin puhelimille sekä tableteille. Palvelu on integroitu suoraan tulevaan Win 8 -käyttöjärjestelmään. Sovellus haastaa tosissaan Spotifyn musiikkipalveluiden rintamalla.

Ha! Näitähän ei olla kauaa odoteltu! Voipi olla, että pitää pistää viaplay tilaukseen... kunhan sarjat ovat oikeat, ja tulevat streemattavaksi samaan aikaan kun ilmestyvät, eli varmaan ei tarvitse tilata :/

@Mahewcoro: Netflixin verkkosivuilla on ainakin Wii mainittu, joten oletettavasti on tulossa. Lisäsin uutiseen maininnan.

Amazonin videovuokraamo on myös jostain syystä ilmestynyt EU -puolelle. Taitanee toimia kuitenkin vain USA:n alueella(tai Pay Palia käyttämällä). Ikävää. Hyvin, hyvin ikävää, sillä BBC:n tuotantoon(Esim. Doctor who) olisi kiinnostanut tuhlata rahaa aivan älyttömästi.

No myöhemmin sitten, kun oma nettipankki ruljanssi on saatu hoidettua loppuun.

xbox 360 käyttöjärjestelmä päivitys tulee ladattavaksi parin viikon sisällä. ja ie selain vaatiin cold tilin. ja joitain lisäominaisuuksia tulee 26.10 jälkeen. www.peliplaneetta.net

Eipä ainakaan verkkopankin tunnuksilla headweb toimi. Pitäis olla vissiin luottokortti. Jää siis multa nauttimatta koko palvelu.

Jotenki ois sellanen kutina, että palvelu tulee Wii U:lle eikä vanhalle Wiille.

Mihin se Viaplay muka nyt on rantautunut? Kertokaa tyhmälle. En löydä sitä mistään tuolla Pleikkarilla. Pitääkö olla Plus-käyttäjä? Miksi kaikkialla lukee, että se on tullut tuonne, kun se ei ole siellä. Aargh! Sekoaa pää.

@BaDari: Viaplayn PS3-sovellusta ei ole vielä julkaistu, eli uutinen on vähän harhaanjohtava. Viaplayta voi käyttää kyllä jo esim. iOS-sovelluksella, mutta PS3-versiota vielä odotellaan.

Järkevä idea, mutta kun omassa smart tvssä on sama ominaisuus.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi