Näin toimii Louvren ja Nintendon yhteistyön tulos

Nintendon ja ranskalaisen Louvre-museon yhteistyöstä uutisoitiin viime joulukuussa ja nyt lopputuloksen muodosta saadaan parempi kuva videomateriaalin muodossa.

Nintendon julkaisema video esittelee pelijätin 3DS-käsikonsoleille asennettua ohjelmistoa, jonka avulla museokävijät voivat tehdä tarkempaa tuttavuutta eri teosten kanssa tutkimalla niitä kolmiulotteisessa muodossa. Jokaisella laitteella on mahdollista kuunnella ääniopastusta esitteillä olevista maalauksista ja veistoksista usealla eri kielellä, minkä lisäksi konsolit toimivat myös karttoina, joilta voi etsiä haluttujen taide-elämysten paikkaa museossa.

Video käsikonsoleilla varustetusta museokäynnistä löytyy tämän linkin (klik) takaa. 3DS-konsolit ovat taiteen ystävien käytössä 11.4. alkaen. Lisätietoa laitteiden muista ominaisuuksista löytyy lähdelinkin takaa.

Kuten tämän uutisen kuvituksesta voi huomata, on yhteistyön tuloksia käynyt tutkimassa myös Super Marion ja monien muiden pelihahmojen ja -sarjojen isänä tunnettu Shigeru Miyamoto.

Galleria: 

Kommentit

Veikkaisin ison joukon käyvän tuolla tiukalla aikataululla ja silloin se olennaisin on tärkeää, eli Mona Lisa. Sen pikkuisen luokse löytää kätevästi työntekijöiden teippaamien A4-paperikopioiden perusteella, siinä kuva taulusta ja nuoli mihin suuntaan tästä.

Tuo voisi toimia tosiaan, jos ei sillä hetkellä sattuisi olemaan mitään oikeata opasta selittämässä asioista. Varmasti tuolla on kuitenkin monta taideteosta, josta keskiverto ihminen ei tiedä mitään. Ihan mielenkiintoista olisi kokeilla tuo.