Netflix julkaisi viime perjantaina upouuden Marvel-sarjan, tähtenään Jon Bernthalin esittämä Punisher. Mutta muistatko vielä vuonna 2005 julkaistun The Punisher -pelin? PlayStation 2:lle ja Xboxille aikanaan saapunut toimintateos ei ollut yllättäen sieltä huonoimmasta päästä.

Arvostelussamme peli sai nimittäin neljä tähteä. Tekstissä nimikettä kuvailtiin sanoilla "positiivinen yllättäjä muutoin niin tasapaksussa lisenssijulkaisujen joukossa".

Väkivalta oli pelissä sarjakuvien sekä tuoreen sarjan tapaan keskiössä.

"Tuomarin kidutus- ja kuulustelutaidot kattavat pelauksesta merkittävän osan. Paitsi, että homma on ihanan väkivaltaista ja paikoitellen sairastakin, kuulustelemalla saa tietoonsa oikeasti hyödyllistä informaatiota niin mahdollisista vaaroista kuin esimerkiksi piilotetuista huoneista." kertoi Leon teksti aikanaan.

Entä miltä kuulostaa vaikkapa erillinen kidutusmekaniikka?

"Tiedonvirran vapauttamiseksi Tuomarin on murrettava kuulusteltavan mieli ahdistelemalla tätä tasapainoisesti. Käytännössä ruudulla seurataan mittaria, joka ilmoittaa, milloin vastapuoli ei kestä koetusta enää ja on valmis sivistyneeseen keskusteluun. Kuulustelu tulkitaan epäonnistuneeksi, jos se päättyy kuolemaan, ja tällöin menettää tyylipisteitä." kuvaili vuoden 2005 arvostelu.

Ulkoasu The Punisherilla muistutti kovasti kotimaista Max Paynea. Tämä asia ei jäänyt tekstissä huomiotta. "Siinä missä suomitekoinen Max Payne lienee saaneen kostotarinaansa hieman vaikutteita Tuomari-sarjakuvista, Punisher lainaa ensin mainittua pelillisesti, hyvässä mielessä. Ohjaussysteemit ovat lähes identtiset, ja graafisia yhteneväisyyksiä on myös havaittavissa, joskin Tuomarin peli jää tässä altavastaajaksi."

Lue koko arvostelu tämän linkin (klik) kautta.

Kirjaudu kommentoidaksesi