New Super Mario Bros. laittomasti ladatuin konsolipeli

TorrentFreak-sivusto on listannut piratoiduimmat pelit vuodelta 2009 ja konsolipeleistä suosituimmaksi nousi New Super Mario Bros. Wii, jota 27. joulukuuta mennessä oli ladattu noin 1,15 miljoonaa kertaa. Xbox 360:lla kärkisijan otti odotetusti Call of Duty: Modern Warfare 2 noin 970 000:lla latauksella.

PlayStation 3:lla pirtatismi ei vielä ole listaamisen arvoinen ongelma.

Ladatuimmat Wii-pelit 2009:

  1. New Super Mario Bros. (1 150 000)
  2. Punch-Out!! (950 000)
  3. Wii Sports Resort (920 000)
  4. The House of the Dead: Overkill (860 000)
  5. Mario Power Tennis (830 000)

Ladatuimmat Xbox 360 -pelit 2009:

  1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (970 000)
  2. Street Fighter IV (840 000)
  3. Prototype (810 000)
  4. Dirt 2 (790 000)
  5. UFC 2009 Undisputed (720 000)

PC:llä piraattiongelma on tietysti omaa luokkaansa ja sielläkin kärjessä oli Modern Warfare 2 yli neljällä miljoonalla latauksella.

Galleria: 

Kommentit

Muutaman kerran piti lukea uutisen alku uudestaan ja ihmetellä miten 1,15 miljoonaa on enemmän kuin 2 970 000... sitten katse vähän alemmas ja aaaaa se olikin 970 000 :D

Laitoin väliin täytesanan sekaannusten välttämiseksi.

Onko nuo luvut siis pelkkiä torrent latauksia? Jos on niin ollaan kaukana totuudesta sillä suurin osa ainakin wii peleistä ladataan megauploadista ja vastaavista.

Ei takuulla ladata suurinta osaa 'megauploadista ja vastaavista'. Luvut tuskin ovat silti oikeellisia, mutta varmasti suuntaa antavia.

Eli n. 5 miljoonaa rahan arvossa Nintendolta pois.

Asiaa voi ajatella myös niin että moni ei koko wiitä ostaisi jollei sille voisi warettaa pelejä. Joten jos tuosta yli miljoonasta on vaikka 200 000 sellaisia ihmisiä niin nintendo on saanut kivan summan rahaa pelkillä wii myynneillä joita se ei muuten olisi saanut.

Auts. <=/

Aluksi luulin kyseessä olevan DS:n New Super Mario Bros...

Nähtävästi ps3:lmen BluRayn suuri koko pelasti Sonyn piraattitappiolta :D (Ei itseä huvittaisi lähteä ainakaan lataamaan mitään 20 gigasta ps3 peliä..)

"Nähtävästi ps3:lmen BluRayn suuri koko pelasti Sonyn piraattitappiolta :D (Ei itseä huvittaisi lähteä ainakaan lataamaan mitään 20 gigasta ps3 peliä..)"

Tämä on myös yksi syy, jotkut pelit ovat vielä helposti isompia kuin tuo 20 gigaa. Yksi syy on kanssa se että polttavat blu ray asemat ovat vielä suhtkoht harvassa. Varmaan suurin syy on se ettei ps3:n salauksia olla saatu vieläkään murrettua.

Itelle tuli suurimpana yllätyksenä että boxin pelejäkin waretetaan jo noinkin paljon. Jotenkin elin vielä siinä käsityksessä ettei se olisi PS3:a kummempi.

Itelle tuli suurimpana yllätyksenä että boxin pelejäkin waretetaan jo noinkin paljon. Jotenkin elin vielä siinä käsityksessä ettei se olisi PS3:a kummempi.

pelistä josta tulee xbox 360 ja pc versio ulos niin nykyään taitaa tulla aina ekana tuo xbox versio warena ulos kun niissähän ei taida olla mitään suojausta

"Tämä on myös yksi syy, jotkut pelit ovat vielä helposti isompia kuin tuo 20 gigaa. Yksi syy on kanssa se että polttavat blu ray asemat ovat vielä suhtkoht harvassa. Varmaan suurin syy on se ettei ps3:n salauksia olla saatu vieläkään murrettua."

Juu ainakaan vielä ei ole saapunut mitään merkittävää uutista siitä että poltettuja pleikkapelejä oltaisiin koneella saatu pelattua.

Osa peleistä varmaan tehdään jopa tahallaan tuolla 2 tasoisella 50gt kiekolla ja täytetään vaikka videopätkillä tai haamutiedolla jolloin saadaan mukava 50 gigatavun tiedosto piraateille purtavaksi.

"Ei takuulla ladata suurinta osaa 'megauploadista ja vastaavista'. Luvut tuskin ovat silti oikeellisia, mutta varmasti suuntaa antavia."

Sellaisia sivuja (yksityisiä ja yleisiä) on kyllä on aivan mieletön määrä joissa pelit jaetaan threadeissä jakaen megaupload, rapidshare, megashare jne. linkit lataukselle ja käyttäjiä kyseisille sivuille löytyy todella paljon.Ja muutenkin tuo keino on tällähetkellä nopein tapa ladata kyseiset pelit koska usein jokainen peli jaetaan kaikkien upload/share sivujen linkeillä. Niistä kun omistaa edes yhteen premiumin (joka on melko halpa), tulee pelit ihan koko kaistalla, ihan koko latauksen ajan.

Ei siis sillä että haluan mitenkään tuota mainostaa tai edistää, sanonpa vaan että ehdottomasti suuri osa piratismista tapahtuu myös MegaUpload/Rapidshare/mikälie linkeillä sen nopeuden takia.

Eli jos laskettaisi nekin mukaan, voisi luvut melkein samantien tuplata. Mutta noh, kysehän olikin torrentteina ladatuista, joten siinämäärin luvut on tietty oikeita.

Mutta se on varmaa että ei tuossa ole kaikki.

Aika järkkyä kyllä, miten suuren määrän rahaa menettävät piratismin takia. :S

Itse voisin vaikka vannoa, että Rapidshare yms. tiedostosivustojen jako on pientä torrenttien ja muun p2p:n rinnalla. Jo se, että tilin maksullisuus olisi lähes pakollista pelkän dvd-imagen jakamiseen karsii lataajia. Torrenteillahan lataus tulee "automaattisesti" koko kaistalla, ja useita tiedostoja voidaan ladata rinnalla. Mitä enemmän jakajia/lataajia, sen nopeammin bitit valuvat.

Tiedoston latauksen keskeytyminen ei haittaa latausta, vaan jatkuu taas normaalisti vaikka päivien päästä kun taas Torrent -clientin pistää päälle.

Se, että pitää ensiksi löytää jollekin keskustelufoorumille, ja löytää jokin Rapidshare-linkki, joka on vielä elossa, ei todellakaan ole mitään verrattuna p2p -verkon siirtomääriin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi