Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Electronic Artsin jokavuotinen NHL-peli on jo puheenaihe itsessään monessakin mielessä, mutta kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun oikean elämän NHL-pelaaja avautuu saamistaan arvoista tulevan julkaisun vuoksi.

New Jersey Devilsin ykkösvaraus NHL:n vuoden 2019 Draft-tilaisuudessa oli sentteri Jack Hughes. Hughesin kovin kilpakumppani ykkössijasta oli tuolloin TPS:n teholaituri Kaapo Kakko, joka varattiin toisena. Varaustaan edeltävällä kaudella kanadalaistaituri tahkosi peräti 112 (34+78) pistettä 50 ottelussa Kanadan juniorisarjassa, joten potentiaalia nuorella hyökkääjällä eittämättä on.

Kolme ensimmäistä kautta ovat olleet Hughesille nousujohteisia, mutta kovin rikkonaisia, sillä loukkaantumiset ovat varjostaneet uran alkua. Viime vuosi oli jo selvästi kahta ensimmäistä parempi, sillä pisteitä kertyi 56 kappaletta vain 49 ottelussa.

Kunnianhimoa tuntuu kuitenkin olevan liiaksi, sillä Hughes oli avautunut NHL 23 -peliin saamastaan kokonaisarvosta. Electronic Arts oli kertonut Hughesille tämän arvon olevan 87. Vertailupohjana parhaimpien huippupelaajien arvo voi olla 90 tai siitä yli.

– En varmaankaan pelaa peliä tänä vuonna, oli hyökkääjä kommentoinut.

Hughesille oli myös kerrottu, että hänen veljensä Quinn Hughesin kokonaisarvo on 87.

– Sekin on roskaa, oli Hughes avautunut sosiaalisessa mediassa.

– Tiedän, että olen parempi kuin 87. Olen realistinen, tiedän, missä menen. Olen alle 89, mutta selvästi parempi kuin 87. He ovat aliarvioineet minut nyt kahtena vuotena putkeen.

Kokonaisarvoon vaikuttavat esimerkiksi luistelunopeus, kiihtyvyys, laukaus- ja syöttötaito, fyysiset ominaisuudet sekä hyökkäys- ja puolustuspään tietoisuudet. Arvot sijoittuvat lukujen 1–100 välille. Electronic Arts on julkaissut sivullaan pelin 50 parhaan pelaajan listan näiden arvojen mukaisesti. Listan näet täältä.

NHL 23 on parhaillaan suljetussa beetatestivaiheessa ja pelin on määrä ilmestyä 14.10.2022.

Asiasta uutisoi NHL Suomi.

Juttua tarkennettu: Hughes oli avautunut myös pelissä olevista veljensä arvoista.

Kirjaudu kommentoidaksesi