Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendolla lukuisia 3D-kokeiluja ennen 3DS:ä

Nintendon Iwata Asks -keskustelusarjan uusimmassa osassa puhutaan Nintendon tulevaa 3DS-käsikonsolia edeltäneistä kokeiluista 3D-teknologian kanssa. 

Tunnetuin näistä on vuonna 1995 kauppoihin asti päässyt Virtual Boy, josta ei kuitenkaan tullut myyntimenestystä. Satoru Iwatan mukaan syy ei ollut pelkästään laitteessa, vaan myös sen markkinoinnissa oli parannettavaa. Laitetta kaupattiin täysiverisenä pelialustana suurelle yleisölle, vaikka sen lähestyttävyys ei ollut samaa luokkaa Nintendon muiden konsolien kanssa eikä laadukkaita pelejä ollut riittävästi tarjolla.

Vähemmän tunnettu kokeilu oli 3DS:n kaltaisen lasittoman 3D:n mahdollistava versio Game Boy Advance SP:stä. Ongelmana tuolloin oli efektin mahdollistavien nestekiteiden korkean hinnan lisäksi 3D-kuvan matala resoluutio, jonka vuoksi stereoskooppinen vaikutelma ei ollut riittävän tarkka.

Mielenkiintoisena paljastuksena Iwata kertoo myös että kaikissa Gamecube-konsoleissa oli jo vuonna 2001 3D-yhteensopiva piirisarja, joka sopivaan näyttölaitteeseen kytkettynä olisi mahdollistanut kolmiulotteisen kuvan esittämisen. Vaadittavien näyttöjen hinnan takia ominaisuutta ei koskaan hyödynnetty kaupallisesti, mutta Gamecuben julkaisupeli Luigi's Mansionista tehtiin silti 3D-versio yhtiön sisäiseen testiin.

Moneen kertaan kokeiltu tekniikka on siis tänä keväänä viimeinkin tulossa kauppoihin. Iwata pitääkin tärkeänä että yrityksissä on ihmisiä, jotka ajavat mielenkiintoisiksi kokemiaan uudistuksia innolla eteenpäin ja eivät anna periksi vaikka ensimmäiset yritykset osoittautuisivat kaupallisesti kannattamattomiksi.

Galleria: 

Kommentit

Jos gamecubessa on tuo 3D mahdollisuus niin voisiko Wiissäkin olla sama?

Jos gamecubessa on 3D-yhteensopiva piirisarja niin on myös Wii-konsolissa. Mielenkiintoista
http://www.escapistmagazine.com/news/view/98097-Nintendo-Built-3D-Into-t...

gamecuben 3D vaatisi lisälaitteen "if you fit it with a certain accessory, it could display 3D images"
High-speed serial ports: 2
Serial Port 1 is reserved for a broadband adapter or modem adapter
Serial Port 2 is unused !? (ehkä se lisälaite olisi voitu kytkeä tähän)

Cuben 3D:n vaatimasta tekniikasta ei ole ainakaan minulla lähdelinkkiä tarkempaa tietoa. On syytä muistaa että siihen vaadittu tekniikka ei luultavasti ole yhdensopivaa nykyään myytävien 3D-televisioiden kanssa. En siis odottaisi Wii3D:tä ihan heti. 3DS-versio Luigi's Mansionista sen sijaan kelpaisi oikein mainiosti.

On myös jännä juttu, että cuben komponenttikaapelit maksavat 80 euroa ebayssä kun ovat jotain erikoisvalmisteltuja, ja matkanäytöt jotka ovat yhteensopivia cuben kanssa ovat myös kalliita. Eikös nämä 3D näytöt olisi voineet olla juuri näitä matkanäyttöjä 5,6" tuuman kokoisia?
http://i33.tinypic.com/24dkfic.jpg

3DS on kyllä niin erilainen laite verrattuna wiihin ja gamecubeen, että pelien mahdollisista porttauksista tulee hankalaa, peli enginet täytyy rakentaa aivan uusiksi. No ainakin 3ds pystyy parempiin graafisiin efekteihin kuin Wii
http://en.wikipedia.org/wiki/PICA200

http://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_(graphics_chip)
http://en.wikipedia.org/wiki/Broadway_(microprocessor)

MIelenkiintoisia nuo wiin prosessorit ja grafiikkapiirit kun niissä on vaan 50% enemmän tehoa laitettu kuin gamecuben vastaaviiin ja ne on taaksepäin yhteensopia cuben flipper-grafiikkapiirin ja gekko-prosessorin kanssa. Onneksi wiisä on tuo STARLET tuossa grafiikkapiirin kylkiäisenä joten se tekee kaiken ylimääräisen hömpän

"Controlling the wireless functionality, USB, the disc drive, and other miscellaneous functions. It also acts as the security controller of the system, performing encryption and authentication functions. The Hollywood includes hardware implementations of AES and SHA-1, to speed up these functions. Communication with the main CPU is accomplished via an IPC mechanism. The Starlet performs the WiiConnect24 functions while the Wii console is in standby mode"

Nämä on tullut tutuksi nuissa gamecubessa ja wiissä niiden linux-versioiden kanssa kun niissä on nuihin kaikkiin niitä linux-ajureita, ja mahdolliset 3D:t kiinnostaisi saada käyttöön, mutta se taitaa vaatia jo lisälaitteen ja erilaisen näytön lisäksi

Tuo Gamecube 3D-uutinen oli kyllä yllättävä! En olis ikinä uskonu, jos jostain foorumeista olisin lukenut tuon epävirallisena tietona. Xbox ei siis ollutkaan edellisen konsolisukupolven kehittynein konsoli vaan se oli Gamecube;)

Jaa että Gamecubessa 3D piirisarja, kauankohan kestää että joku modaa sille 3d-pelejä? :D

Hiukan tuota Luigi's Mansion -kokeilua sivuttiin joulukuun artikkelissa:
http://www.konsolifin.net/nintendo/jutut/152/

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi