Nintendon alkuperäinen pääkonttori muine rakennuksineen Japanin Kiotossa on nykyään hotelli. Tuore video päästää kiinnostuneet tutustumaan historiallisen rakennuksen uuteen käyttöön ennen sen virallisen käytön alkamista.

Kierros tiloihin onnistuu Paolo fromTOKYO -kanavalle ladatun videon avulla. Liikkuvassa kuvassa esitellään majapaikan tiloja aina yöpymishuoneista yleisiin tiloihin ja ulkokylpymahdollisuuksiin.

"Nintendo on yksi tämän päivän suurimmista videopeliyrityksistä, mutta et ehkä tiedä, että se kaikki alkoi yrityksestä, joka teki pelikortteja vuonna 1889 täällä Kagiyacho Kiotossa ja jonka perusti Fusajiro Yamauchi", kertoo videon kuvaus. "Ja juuri tämä rakennus oli Nintendon ensimmäinen toimiston pääkonttori, joka oli täydessä toiminnassa vuoteen 1959 saakka, jolloin Nintendo lopulta kasvoi ulos toimistosta ja muutti suurempaan tilaan."

Hotelli koostuu neljästä rakennuksesta, joista yksi on täysin uusi. Uusiokäyttöön ovat päätyneet entiset Nintendon toimistotilat, pelijätin käyttämä varastorakennus sekä yhtiön entisen johtajan perheen asunto. Tilat ovat ollut asumattomana näihin päiviin saakka, kunnes se nyt avataan majoituskäyttöön. Nimi Marufukuro on peräisin yhdestä Nintendon käyttämästä yritysnimestä.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi