Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendon myynti laski vuodentakaisesta

Nintendon loka-joulukuun välisen vuosineljänneksen nettotulos oli 49,6 miljardia jeniä, eli noin 440 miljoonaa euroa. Laskua vuoden 2009 vastaavaan aikaan kertyi 74 prosenttia. Myös yhtiön liikevaihto putosi yli 30 prosenttia 7,2 miljardiin euroon. Pelimyynnin osuus liikevaihdosta oli noin 40 prosenttia ja laitemyynnin 60 prosenttia.

Huhtikuussa alkaneella tilikaudella on tähän mennessä myyty 15,7 miljoonaa DS:ä ja 13,7 miljoonaa Wiitä. Kappalemääräiset pelimyynnit ovat vastaavasti 98,9 ja 150,5 miljoonaa. Tällä vuosineljänneksellä maailmanlaajuisesti kauppoihin saapuvan 3DS:n myyntitavoitteeksi ilmoitettiin 4 miljoonaa kappaletta maaliskuun loppuun mennessä.

Heikentyneen tuloksen syiksi ilmoitettiin valuuttamuutoksista johtuva ulkomaisten omistusten arvonalenema ja viime vuoden ennätyksellisen hyvä joulumyynti erityisesti Yhdysvalloissa, joka muodosti tänäkin vuonna lähes 47 prosenttia yhtiön kokonaisliikevaihdosta.

Lisäksi Nintendo päivitti lukuja Wiin ja DS:n kokonaismyynneistä. DS:n eri versioita on myyty yhteensä 144,6 miljoonaa kappaletta ja sen pelejä 817,5 miljoonaa. Wiin vastaavat lukemat ovat 84,6 ja 695 miljoonaa kappaletta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi