Nintendon vuosi taloudellisesti roimasti pakkasen puolella

Wii U:n julkaisuun valmistautuvan Nintendon vuoden alkupuolisko ei ole ollut taloudellisesti ruusuilla tanssimista. Viime vuonna ensimmäistä kertaa 30 vuoteen tappiota tehneen firman ensimmäinen vuosineljännes päätyi 17 miljardia jeniä tappiolle. Tämän vuoden ensimmäinen puolikas, joka Nintendon tapauksessa päättyi syyskuun lopussa, lohkaisi kassaan 28 miljardin jenin eli noin 270 miljoonan euron loven.

Tappiot ovat oletettua suuremmat, sillä japanilaisyhtiö oli budjetoinut kyseiselle aikavälille 20 miljardin jenin tappiot. Tilanne ei kuitenkaan ole ihan niin kriittinen kuin lukemat antavat ymmärtää, sillä viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla tappiota syntyi ruhtinaaliset 70,2 miljardia jeniä. Nintendo kertoi myös vuosituloksen tippumisesta 6 miljardiin jeniin.

Tärkein syy tuloksen heikkenemiseen olivat kurssimuutokset, joiden seuraksena kertyi tappiota 23,2 miljardia jeniä, eli 224 miljoonaa euroa. Toinen merkittävä tekijä oli 3DS:n oletettua heikommat myynnit Japanin ulkopuolella. 3DS XL -mallin julkaisu on saanut aikaiseksi pienen piristyksen käsikonsolin myynteihin, mutta heinäkuun jälkeen kaupatut 3,2 miljoonaa laitetta eivät olleet riittävät Nintendon tavoitteisiin nähden.

Wii U:n julkaisun uskotaan nostavan koko vuoden tuloksen voitolliseksi. Vaikka niin ei lopulta kävisikään, ihan konkurssikypsäksi ei Nintendoa voida silti vielä julistaa, kuten Ulukain alkuvuonna tekemästä uutisesta voidaan huomata.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi