Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke pyytää nyt pelaajien huoltajia sekä nuorisotyöntekijöitä vastaamaan kyselyyn.

"Hankkeen tavoitteena on kehittää välineitä yhdenvertaisemman pelikulttuurin ja -toiminnan edistämiseksi ja purkaa pelaamiseen ja peliharrastukseen liittyviä haitallisia ennakkoluuloja. Syrjintä ja häirintä eivät ole pelkästään pelikulttuureissa ilmeneviä asioita vaan näkyvät kaikilla yhteiskunnan ja kulttuurin osa-alueilla", kertoo projektisuunnittelija Riikka Lehtinen.

Hankkeessa on aiemmin keskitytty muun muassa kyselemään ilmiöistä suoraan pelaavilta nuorilta. Nyt vuorossa on nuorista vastaavien aikuisten kuuntelu.

Elokuun loppuun asti avoinna olevaan kyselyyn voi vastata nimettömänä. Sen tuloksia käytetään yhdenvertaisemman ja turvallisemman peliharrastuksen valtakunnalliseen kehittämiseen. Vastata voi suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, somaliksi, arabiaksi, viroksi, venäjäksi ja pohjoissaameksi.

Vanhemmille suunnattuun Pelikasvatus kotona -kyselyyn pääsee tästä: Pelikasvatus kotona – Non-toxic-hanke. Nuorisotyön ammattilaisille tarkoitettu kysely on puolestaan täällä: Non-toxic-kysely nuorisotyöntekijöille.

Kirjaudu kommentoidaksesi