Norjalainen koulu tarjoaa liikuntatuntien rinnalle e-urheilua

Norjan Bergenissä sijaitseva koulu alkaa pian tarjota perinteisten liikuntatuntien rinnalle e-urheiluun keskittyviä oppitunteja. Kouluun on jo rakennettu luokkahuone, joka on varusteltu pelitietokoneilla.

Tarkkaa opetussuunnitelmaa ei ole vielä rakennettu, mutta tarkoitus on, että kurssille mahtuu yhteensä 30 oppilasta. Tuntijako muodostuisi niin, että 15 oppilasta pelaisi videopelejä ja toinen puolikas tekisi urheilullisia liikuntasuorituksia. Perinteiset urheilumuodot on suunniteltu niin, että ne tukevat e-urheilussa tarvittavia ominaisuuksia. Norjalainen Garnes Vidaregåande Skule on ensimmäinen skandinaavinen koulu, joka tarjoaa e-urheilua oppilailleen.

E-urheilua on tarjolla viisi tuntia viikossa ja oppilaita arvioidaan muun muassa heidän yhteistyökykyjen ja taktiikkataitojensa perusteella. Koulunkäynnin ulkopuolella opiskelijat voivat käyttää tiloja myös vapaa-ajanviettoon.

Kommentit

Joo, melko läppä homma. Minkäs ikästen koulu on kyseessä? Toivottavasti ei millekkään peruskoulu ikäsille ole tämä vaa joku tyyliin lukio. 

Onko tuolla opettaja kertomassa miten parannetaan aimia CSGOssa ja tämmöstä. No ompahan ainakin varmuudella suosittu kurssi, ja hyvä että puolet ajasta on oikeaa urheilua. 

Googlettamisen perusteella kyseessä on ilmeisesti lukio.

Minun mielestäni tämä ei ole mikään läppä tai huono ajatus. Aika paljon kilpapelaajiksi haluavat unohtavat fyysisenkunnon täyrkeden. Juuri tuo, että puolet pelataan ja puolet urheillaan fyysisesti. Silloin pelatessa tajuaa kuinka tärkeätä on voida myös fyysisesti hyvin. Mitä nuorempana opetetaan, että hyväksi kilpapelaajaksi tuleminen on muutakin kuin itse pelaamista, sen parempi. 

Tossa on kuitenkin puolet vähemmän sitä fyysistä. Paras olisi että täydet liikunnat joiden lisäksi voisi sitten e-sporttia.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi