Nyt se on selvillä: Nintendon uusi konsoli on Switch

Nintendo julkisti tänään pitkän odotuksen jälkeen ensi vuonna ilmestyvän uuden sukupolven konsolinsa. Wii U:n seuraaja kantaa nimeä Nintendo Switch.

Kuten niin usein pelimaailmassa, aiemmin verkkoon vuotaneet huhut uuden konsolin timoilta pitivät hyvin pitkälti paikkansa. Nintendo Switch on kuin onkin kannettavan laitteen ja kotikonsolin hybridi, jonka pelejä voi tahkota kätevästi tien päällä kahden pienen Joy-Con-ohjaimen ja näytön ansiosta – voipa laitteen yhdistää telakan avulla televisioonkin. Trailerilla nähtiin myös vilaus nykykonsoleiden ohjaimia muistuttavasta perinteisemmästä kapulasta. Myös moninpeli Splatoon-karkeloineen oli nostettu hyvin vahvasti tapetille.

Nintendo Switchin liikuteltavuuden vuoksi pelit tarjoillaan pienillä moduuleilla, hieman vanhempien konsoleiden tapaan. Oletettavasti laite tukee myös digitaalisesti ladattavia nimikkeitä, joten koko peliarsenaalia ei tarvinne kuljettaa mukana reissun päällä. Videolla nähtiin myös vilaus The Elder Scrolls: Skyrimin Switch-versiosta, ennennäkemättömästä Mario-tasohyppelystä sekä uudesta Mario Kart -kaahailusta.

Nintendo Switch saadaan kauppoihin maaliskuussa 2017. Tarkempia yksityiskohtia paljastettaneen lähitulevaisuudessa.

Kommentit

Ihan mielenkiintoisen näköinen konsepti, mutta pelithän tunnetusti ratkaisevat.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi