Obama rahoittaisi tutkimusta väkivaltapeleistä

Viime kuussa tapahtunut Newtonin koulusurma on saanut Yhdysvaltain hallinnon tarkastelemaan aselakejaan. Presidentti Barack Obaman esittämien rajoitusten, kuten rynnäkkökiväärien kieltämisen, lisäksi presidentti pyysi kongressilta rahoitusta väkivaltaisten pelien tutkimiseen.

"Kongressin pitäisi rahoittaa tutkimusta väkivaltapelien vaikutuksista nuoriin mieliin", Obama toteaa.

Gamespotin mukaan presidentti toivoo virtuaalisen ja oikean väkivallan suhteen selvittämiseen 10 miljoonan dollarin panostusta.

Galleria: 

Kommentit

Mitä rajoituksia Obama esitti?

Entinenkin tilanne on ollut sellainen, että ns. "vapaan maan" rajoitusten takia Suomessakaan ei nähdä mm. alastomia virtuaalihahmoja edes K-18 -peleissä! Tämä siksi, koska Yhdysvallat on suurin pelimarkkina, eikä pelientekijät halua tehdä monia eri versioita peleistään, joten muu maailma kärsiköön.

Hyvä vaan jos tutkivat aihetta. Väärissä käsissä simulaattoreita.

Mä voisin tehdä sen tutkimuksen vaikka puoleen hintaan (5 miljoonaa). Onko kellään Obaman numeroa?

Eikö olisi fiksumpaa tutkia kyseisten pelien vaikutusta todettuihin mieleisairaisiin ihmisiin. Hyvällä tuurilla Obama kieltää kaikki väkivalta pelit -> Suomeenkaan niitä ei tule. Kaikki vain siksi, että mielisairailla Amerikkalaisilla on itsensä ja aseen välissä vain noin 100$ tai iskän haulikko vaatekaapissa. Kyyseenlaisia skenaarioita ei suomessa pääse tapahtumaan, kuin todella harvoin.

Voisin myös heittää pari lukua: 32163 / 311,800,000 ja 11 / 126,659,683.
Tuossa on Jenkkien ja Japanin aseelliset kuolemat vuodelta 2011. Huomatkaa jenkkien 3000-kertainen kuolema määrä verrattuna vain alle 3-kertaiseen populaatioon. Onkohan jenkeillä 3000-kertaa enemmän väkivaltapelejä pelaavia, vai aseen omistajia? Itse asiassa japanissa ei saa asetta haltuunsa muut kuin metsästäjät ja poliisit. Väkivaltapeleja pelataan luultavasti kyllä hieman vähemmän, kuin jenkeissä, mutta se ei olle missään tekemisissä 11 vs 32000 ase-kuoleman kanssa.

P.s pahoittelen useita kirjoitusvirheitä. Ei näin aikaseen aamusta ole vielä natsisensori päällä.

Sinnehän pistävät rahansa, niin voidaan jälleen kerran todeta, etteivät pelit aiheuta väkivaltaa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi