Odotettu seikkailu viimein Nintendon latauspalveluissa

Nintendon latauspalvelut täydentyvät tälläkin viikolla. Tämän kerran kattaus pitää sisällään muun muassa pidempään odotetun VVVVVV-tasoloikkaseikkailun.

Euroopan eShopiin viimein saapuva VVVVVV on retrohtavalla ulkoasulla varustettu tasoloikkaseikkailu, jossa päämääränä on löytää Captain Viridianin aluksen miehistö ja pelastaa ohella yksi ulottuvuus tuhon partaalta. PC-pelaajille jo ennestään tuttu tuotos pyörii painovoiman ympärillä, sillä pelaaja voi halutessaan kääntää painovoiman päälaelleen etenemisen edistämiseksi. Nicalis-studion hengentuotoksesta löytyy lisätietoa studion blogista.

3DS:n Virtual Consolen valtaa tällä viikolla vauhdikas sininen siili, kun Sonic Labyrith juoksee ladattavaksi. Tässä julkaisussa Segan maskotti Sonic ei juokse perinteiseen tyyliin oikealta vasemmalle tuulispäänä, vaan yläviistosta kuvatussa nimikkeessä piikkieläimen vauhtia on hidastettu huomattavasti maagisen kenkäparin avustuksella.

Wiin Virtual Consolessa tavataan tällä viikolla kaksi uutuutta, joista ensimmäinen on Segan Wonder Boy in Monster Land. Wonder Boyn jatko-osassa palataan edellisen nimikkeen maailmaan 11 vuotta edellisen pelin tapahtumien jälkeen tutun Tom-Tom-hahmon saapikkaissa. Matkan varrella pelaajan mukaan tarttuu tukuttain rahaa, jonka avulla päähahmon varustusta pystyy päivittämään uuteen uskoon.

Myös toinen Segan työstämä peli saapuu Wiille tällä viikolla, kun Monster World IV ilmestyy ladattavaksi Virtual Console -latauspalveluun. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun peli tavataan Euroopassa, sillä kyseistä Mega Drive -tuotosta ei ole vanhalla mantereella aiemmin julkaistu. Nimikkeen pääosassa on Asha-niminen neitokainen, jonka tehtävänä on taivaltaa läpi hirviöitä vilisevien kenttien matkalla pelastamaan pulaan joutuneita henkiolentoja.

DSiWaren viikon uutuus on Curling Super Championship, joka tarjoilee nimensä mukaisesti jäällä pelattavaa harjauspeliä.

Ohessa viikon menu hintatietoinensa.

eShop
VVVVVV (8€)

3DS Virtual Console
Sonic Labyrinth (5€)

Wii Virtual Console
Wonder Boy in Monster Land (900 pistettä)
Monster World IV (900 pistettä)

DSiWare
Curling Super Championship (500 pistettä)

Galleria: 

Kommentit

Odotettu seikkailu on tietenkin Monster World IV, mutta onko sarjan varhaisempi arcade-tuotos Monster Land yhtä laadukasta jälkeä?

Monster Land on täysin eri tyyppinen peli. Wonder Boy -sarjahan jakautuu kahteen päähaaraan, Monster Worldiin (RPG:mäistä seikkailua) ja Monster Landiin (lähes puhdasta arcade-toimintaa, vaikka varusteita voikin jonkin verran päivittää). Omassa sarjassaan tuo Monster Land:kin on kyllä hieno peli, mutta ehkä nykymakuun turhan vanhahtava.

Jos kaipaa enemmän tuota seikkailupuolta, niin sitten kannattanee odottaa Wonder Boy in Monster World (aka. Wonder Boy V: Monster World III) -peliä. Sekin käsittääkseni kuuluu tähän Segan Vintage Collection 3:een. Nyt kun vielä saataisiin nämä paketit jossain vaiheessa XBLA:n puolellekin. Ja mieluiten toki Wonder Boy III, Dragon's Trap -pelillä varustettuna, joka on ehkäpä koko sarjan paras osa. Harmi ettei se kuulu julkaisusuunnitelmaan. (Keksiikö muuten kukaan mitään pelisarjaa, jonka numerointi olisi epäselvempi kuin Wonder Boyn? :) )

Ei keksi. Tuo Wonder Boy in Monster World on ollut jo pitkään Wiin Virtuaalikonsolissa, ja tietenkin kahdella eri nimellä: Dynastic Hero (hitusen parempi TurboGrafx CD -versio) ja Monster World -nimellä (MD-versio). Myös Dragon's Trap löytyy Virtuaalikonsolista, sekin kahtena versiona.

Kappas, niinpä näkyy löytyvänkin. Ja näköjään löytyy myös se toinen (vai pitäisikö sanoa jopa kolmas) Wonder Boy III, eli Monster Lair. Ja sekin kahtena eri versiona... :) Muilla systeemeillähän näitä Wonder Boy -pelejä tosiaan koottiin pakettiin vasta tähän tulevaan Vintage Collection 3:een.