Palkintogaala The Game Awardsin ehdokkaat julkistettiin

Ensi kuun alussa pidettävän The Game Awards 2016 -palkintogaalan kilpailijaehdokkaat on nyt virallisesti julkistettu.

Vuoden parhaan pelin titteliä ovat tällä kertaa tavoittelemassa niin PlayStation 4 -yksinoikeuspeli Uncharted 4: A Thief's End kuin myös DOOM, Inside, hiljattain julkaistu Titanfall 2 sekä Blizzardin Overwatch-verkkoräiskintä. Vuoden peli -palkinnon ohella ehdokkaita on mahdollista palkita myös erikseen tietystä vaikutuksen tehneestä osa-alueesta, kuten musiikista tai tarinankerronnasta. Listan kaikista ehdokkaista pääsee näkemään täältä.

The Game Awards 2016 järjestetään 2. joulukuuta. Tapahtuma on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä.

Kommentit

Vuoden peli Overwatch ehdottomasti.

Kenelle on, kenelle ei..

Ehdokkaita katsoessa lähinnä sai todeta, että kulunut pelivuosi ei ole ainakaan itselle ollut kovin kummoinen ja hankinnat ovatkin lähinnä suuntautuneet retro- ja indie -puolelle. Jotain kertoo alan nykytilasta, että vuoden pelin tittelistä kilpailee lähinnä räiskintäpelit, Insidea lukuunottamatta - kyllä se Uncharted 4:kin taitaa mekaniikaltaan pääasiassa räiskintää olla, vaikka siinä lienee elementtejä seikkailupeleistä (itse en ole sarjaan koskenut ensimmäisen osan jälkeen, joten varmuudella en voi sanoa).

Nyt kun asiaa mietin, niin tänä vuonna ei ole tainnut ilmestyä yhtäkään erityisen kiinnostavaa (=julkaisussa heti ostettua) suuremman luokan peliä, joka olisi jäänyt edes mieleen. Pelihyllyä tarkastellessakaan silmiin ei osu yhtäkään tänä vuonna ilmestynyttä peliä yhdellekään konsolille. Latauspuolellakin hankinnat taitaa olla juurikin jotain satunnaisia indie- ja retro -tekeleitä.

COD:it, Battlefieldit sun muut eivät ole kiinnostaneet koskaan, mutta näköjään kiinnostus muitakin sarjoja kohtaan on hiipunut olemattomiin. Ostoa odottavat niin Forza Horizon 3, Gears of War 4, Doom, Paper Mario jne. Näillä näkymin noistakin vain Forza lienee sellainen, jonka tulee suurella todennäköisyydellä joskus ostettua.

No, eipä siinä mitään. Onneksi nuo indiet ja retrot tarjoavat aivan tarpeeksi mukavaa pelattavaa - oikeastaan AAA-pelien huomiotta jättäminen on rikastuttanut omaa pelikenttää melkoisesti ja tarjonnut paljon vaihtelevampia kokemuksia, kuin kaikki viime vuosina ostamani AAA-pelit yhteensä. Taidan siis jatkaa samalla linjalla. :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi