Ruotsalainen Paradox Interactive on ostanut Prison Architectin oikeudet Introversion Softwarelta. Paradox vastaa jatkossa pelin kaikkien versioiden kehityksestä ja mahdollisista tulevista julkaisuista. Kauppasumma jäi hämärän peittoon.

Yhtiön toimitusjohtaja Ebba Ljungerud arvioi, että vankilan rakentamiseen ja ylläpitoon keskittyvä Prison Architect sopii hyvin heidän tuoteluetteloonsa. Firmalla on jo ennestään kokemusta managerointipeleistä, sillä se on julkaissut muun muassa Surviving Mars -siirtokuntasimulaattorin sekä kotimaisen Colossal Orderin kehittämän Cities: Skylinesin.

Paradox lupaa jatkaa Prison Architectin kehittämistä. Lisäksi yhtiö harkitsee sarjan viemistä vankilaympäristön ulkopuolelle.

Pelin kehittänyt brittiläinen Introversion Software suuntaa puolestaan uusien projektien pariin. Studion perustajiin kuuluva Mark Morris muistelee lämmöllä Prison Architectin parissa viettämäänsä vajaata kymmentä vuotta. Hänen mukaansa he eivät olisi kuitenkaan kyenneet viemään nimikettä enää paljon pidemmälle.

Introversion Software julkaisi Prison Architectin alfa-version vuonna 2012. Peli kehitettiin loppuun joukkorahoituksen turvin ja julkaistiin vuonna 2015 Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle. Sittemmin teos on nähty myös Switchillä ja mobiililaitteilla. Peliä on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Kirjaudu kommentoidaksesi