Pari päivää sitten kehittäjä Digital Homicide perui pelialan vaikuttaja Jim Sterlingille vuosi sitten lähetetyn 10 miljoonan dollarin vaateensa. Tämä koski heidän kolme vuotta sitten julkaisemaansa The Slaughtering Grounds -peliä. Vaade koettiin asialliseksi videolla annetun palautteen vuoksi.

Kehittäjästudio on itse todennut maksuvaatimuksen järjenvastaiseksi ja Sterling kertoi tämän olevan typerää. Hän ilmoitti Kotakulle lähettämässään sähköpostiviestissä, että kriitikoiden on turha pelätä vastaavia vaatimuksia.

Sterling julisti The Slaughtering Groundsin aikoinaan "vuoden 2014 huonoimmaksi peliksi". Hän on tunnettu heikkolaatuisten videopelien arvostelijana ja haukkunut monien muiden studioiden tuotoksia. The Slaughtering Groundsia hän nimitti "täydelliseksi mokaksi" ja väitti sen koostuvan "sekavasta sisällöstä".

Digital Homicide huomautti, että Sterling pelaa peliä väärin. Kehittäjä sanoi kritiikin olevan turhaa tekijänoikeuden halveksuntaa ja sai YouTuben poistamaan videon. Sterling onnistui kuitenkin saamaan sen takaisin todetessaan teon turhaksi.

Seuraavaksi Digital Homicide vei asian oikeuteen syyttäen Sterlingia loukkauksesta, herjasta ja panettelusta. 10 miljoonan dollarin lisäksi kehittäjä vaati anteeksipyyntöä kaikista asiaan liittyvistä artikkeleista ja videoista, joita oli tehty viiden vuoden aikana.

Paniikki alkoi kriitikoiden piirissä. Digital Homicide lähetti 18 miljoonan dollarin edestä vaateita niille, jotka olivat antaneet huonoa palautetta Steamissa The Slaughtering Groundsista. Steam ei pitänyt toimintaa suotavana ja poisti Digital Homiciden tuotteet palvelustaan.

Vaikka kehittäjä ei vaadi enää korvauksia, niin Sterlingin täytyi silti maksaa oikeuskuluja ja palkata lakimies tilanteen etenemisen vuoksi. Lopuksi hän toteaa, että on olemassa perusteellisia vaateita, mutta kaikkiin ei kannata suhtautua näin hyökkäävästi.

Kirjaudu kommentoidaksesi