Pelien ikärajat muuttuvat Suomessa

Suomi on päättänyt hyväksyä täysin yleiseurooppalaisen Pan European Game Information (PEGI) -järjestön ikärajajärjestelmän.

Käytännössä tämä tarkoittaa Suomessa aikaisemmin käytössä olleiden 11+ - ja 15+ -merkintöjen korvaamista laajemmin Euroopassa käytetyillä 12+ - ja 16+ -merkinnöillä. Tammikuun alusta lähtien pelien ikärajat ovat siis Suomessakin 3+, 7+, 12+, 16+ ja 18+.

Näin joulun alla on varmasti hyvä taas muistuttaa kaikkia vanhempia, että pelien ikärajat määräytyvät elokuvien tavoin sisällön mukaan, eivätkä suinkaan kerro pelin vaikeustasosta.

Galleria: 

Kommentit

Tuli tuossa pari tuntia sitten huomattua kaverin Wiin CoD3:n pelikansista, että olikin tosiaan +16, ja siinä sitten rupesin miettimään, että eikös tämä ollut aiemmin +15. Kyllä näköjään.

No jo oli aikakin yhtenäistää nää jutut muun Euroopan kanssa.

Tietää toki lisäduunia taas mulle x)

Voihan vitale.Itse olen 15 ja kannatin entistä järjestelmää!

Olisi pitänyt vaihtua USA:n järjestelmäksi, silloin GTA pelit olisivat K17!

Voi muna, nyt pitää taas odottaa puoli vuotta, että saisi (laillisesti) ostaa nyt k-16 pelejä. Hohhoijaa...

Ikärajat nyt on vähän turha murheenaihe yläasteikäsille ja siitä ylöspäin :D Itse olen vielä 17 eli alaikäinen, mutta olen monta vuotta ihan itsenäisesti ostellut k-18 leimalla merkittyjä pelejä. Niinkun oikeesti, ketä kiinnostaa? (ny ei puhuta pikkuvintiöistä jne.)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi