Helsingin Punavuoreen on avattu uusi olohuonemainen pelikahvila, Peliproggis.

"Idea pelikahvilaan syntyi roadtripillä Norjassa ystäväni Samulin kanssa”, kertoo kahvilan perustaja Jari Miranda. "Korona on vähentänyt palveluita ja halusin elävöittää naapurustoa. Pyöritän entuudestaan Viiskulmassa julkista luovaa monitoimitilaa, Proggista, joten oli luontevaa laajentaa toimintaa kattamaan myös intohimoinen peliharrastukseni."

"Retrolaitteet tuovat kivaa lisähaastetta pelinkehitykseen. Halusin tuoda kahvilaan perinteisten retropelien lisäksi viime vuosina vanhoille konsoleille kehitettyjä pelejä. Samalla syntyi idea pelien kehityksen opastamisesta. Kahvilassa on puitteet testata omia tekemiä pelejä vanhoilla konsoleilla, ja ylläpitäjät osaavat opastaa retropelinkehityksessä alkuun, jos peliharrastuksen laajentaminen ruudun toiselle puolelle kiinnostaa", kertoilee Peliproggiksen toinen johtohahmo, pelinkehittäjä Samuli Jääskeläinen.

Peliproggiksessa tullaan näkemään ja kokemaan teemailtoja, kilpailuja sekä pelinkehityskokoontumisia. Tapahtumista ja järjestelyistä saa lisäinfoa seurailemalla pelikahvilan somea, Facebookissa sekä Instagramissa.

Sisäänpääsymaksulla saa yhden alkoholittoman juoman ja loppupäivän peliaikaa. Korona-aikaan hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan asiaankuuluvasti, jotta kahvittelevien pelaajien olisi turvallista tulla pistäytymään.

Peliproggis on auki torstaista sunnuntaihin kello 16–20 osoitteessa Pursimiehenkatu 12.

Kirjaudu kommentoidaksesi