Loppuvuodesta ilmestyvän Assassin's Creed -pelin julkistus lähestyy vääjäämättä – sen puolesta puhuvat alati kiihtyvät huhut ja todeksi väitetyt kuvakaappaukset.

Tuore kuvakaappaus oli bongattavissa hetkellisesti Reddit-sivustolta shoutouttoashraf-käyttäjän toimesta. Käyttäjänimi vihjailisi hyvin vahvasti Ubisoft Montrealin leivissä työskentelevään Ashraf Ismailiin. Myös verkkosivusto Eurogamer on väittänyt kuvaa aidoksi useiden eri lähteiden toimesta.

Egyptiin sijoittuvasta Assassin's Creed -seikkailusta on huhuiltu jo pidemmän aikaa, ja uusi kuvakaappaus tuntuisi olevan varsin hyvin linjassa aiempien juorujen kanssa. Ruudun nurkassa nähtävä "Follow Shadya to Khenut's villa" -teksti tarjoaa hyvin vahvoja viitteitä muinaiseen Egyptin kuningattareen. Epäselvän kuvakaappauksen miljöö vaikuttaisi lisäksi paikkaan ja aikakauteen sopivalta.

WWG-sivuston lähteiden mukaan Assassin's Creed: Origins -nimellä kulkeva esiosa on laajaan avoimeen maailmaan sijoittuva Skyrim-henkinen seikkailu. Pelin rakenne on monella tapaa aiempaa epälineaarisempi, hahmonkehityksen kulkiessa erillään tarinasta. Lääni ei lopu kesken aivan heti, sillä pelaajat vapautetaan seilailemaan Välimeren tyrskyihin – ehkäpä jopa Kreikan saaristoon saakka.

On hyvinkin todennäköistä, että Ubisoft esittelee seuraavaa Assassin's Creed -nimikettään kesäkuussa pidettävillä E3-messuilla. Pääsarjan edellinen osa Assassin's Creed Syndicate julkaistiin vuoden 2015 lopulla.

Kirjaudu kommentoidaksesi