Playing for the Planet -hanke pyrkii herättelemään ympäristötietoisuutta pelien ja pelitalojen kautta.

Playing for the Planet on peliteollisuuden yhteinen pyrkimys vähentää hiilijalanjälkeään ja sisällyttää erilaisia ympäristöaktiviteetteja peleihin. YK:n ympäristöohjelman (UNEP) tuella pyörivä hanke on sitouttanut jo yli kolmekymmentäviisi pelitaloa ympäri maailmaa. Mukana on Supercellin ja Rovion lisäksi myös suomalaisen pelialan yhdistys Neogames.

Muita osallistujia ovat muun muassa Humble Bundle, Microsoft, tanskalainen Bornholm Game Days ja tuoreimpana jäsenenä saksalainen gamigo. Gamigo on aiemmin ryhtynyt tukemaan myös Eden Reforestation Projects -luonnonsuojeluyhdistystä, jonka seurauksena metsien istutusta hakkuualueilla tuetaan studion pelien sisäisten hyväntekeväisyyspakettien myynnin avulla.

Playing for the Planet -allianssiin liittyvät jäsenet sitoutuvat sisällyttämään peleihinsä ympäristöystävällisiä aktivointeja, vähentämään päästöjään ja tukemaan maailmanlaajuista ympäristöagendaa esimerkiksi istuttamalla miljoonia puita ja vähentämällä muovin käyttöä tuotteissaan. Hankkeeseen kuuluu myös vihreitä pelijameja ja muita ekologista kestävyyttä tukevia tapahtumia.

Kirjaudu kommentoidaksesi