Pokemon GO on tutkitusti hyväksi ihmiselle

Jättisuosittu taskuhirviöiden metsästämiseen keskittyvä peli Pokémon GO on BBC:n verkkosivuilla julkaistun artikkelin mukaan parantanut myös aiemmin pelaamisesta vähemmän kiinnostuneiden ihmisten elämänlaatua.

Jo vuonna 2016 julkaistu mobiilipeli nousi nopeasti suureksi hitiksi, mutta muutamat pitkäaikaisimmat pelaajat eivät löydy harrastuksen kovasta ytimestä. Suoranaista etua siitä ovat saaneet muuten vähemmän kuntoilevat eläkeläiset ja liikuntarajoitteiset, ja positiivisia vaikutuksia sosiaaliseen elämäänkin on havaittu.

BBC:n jutussa kerrotaan muun muassa CP-vammaisesta ja autismista kärsivästä Matthew Gibsonista, jonka elinpiiri on laajentunut Pokémon-jahtaamisen seurauksena huomattavasti. Eläkkeellä olevat Pauline ja Robin Tarry puolestaan kertovat kävelevänsä viikoittain yli 50 kilometriä, minkä lisäksi he osallistuvat ajoittain järjestettäviin yhteisöpäiviin.

Yhteisöpäivien myötä on syntynyt myös pysyvämpiä ystävyyssuhteita, ja lisääntyneen liikunnan on havaittu sekä lievittäneen astman oireita että parantaneen diabeetikoiden veriarvoja.

Pokémon GO on Nianticin kehittämä paikkatietoa hyväksikäyttävä mobiilipeli, jonka voi ladata maksutta Android- ja iOS-laitteille.

Lataa Androidille

Lataa iOS:lle

Kirjaudu kommentoidaksesi