PS3:n Portal 2:een täysi Move-tuki (tai sitten ei, päivitetty)

Saksankielisen PlayStation-blogin haastattelema Chet Faliszek Valvelta lupaa Portal 2:een täyden Move-tuen, vaikkakaan syteemiä ei vielä ole täysin saatu mukaan peliin.

Google-käännöksen mukaan Faliszek toivoo PS3-versioon tulevien ominaisuuksien, kuten Steam-palvelun ja Move-tuen, korvaavan hiukan sitä mielipahaa, joka on syntynyt Left 4 Dead -sarjan sivuuttaessa Sonyn konsolin. 3D-tukea Portal 2:een ei kuitenkaan ole tulossa.

Viime kesän E3-messuilla Valven johtaja Gabe Newell lupasi Portal 2:n PS3-version olevan paras konsolipainos juurikin Steam-tuen vuoksi. Portal 2 julkaistaan PS3:n lisäksi Xbox 360:lle ja PC:lle huhtikuun 20. päivä.

Päivitys klo 22.30: EGM:n Patrick Klepek twiittaa, että Valven jakaman ilmoituksen mukaan PS3:n Portal 2:ssa EI ole Move-tukea. Valve sanoo kyse olevan käännöskukkasesta.

Galleria: 

Kommentit

Ilmeisesti tuossa käännöksessä on joku fiba, sillä Valve on jakanut noottia, jonka mukaan Portal 2:ssa ei ole Move-tukea: https://twitter.com/#!/patrickklepek/status/38319832789291008.

En kyllä ymmärrä miksei siihen vois tulla Move-tukea. Jotenkin se vaan sopisi niin täydellisesti tuohon peliin.

@Paavi: Päivitin uutista.

Ihmettelen kyllä, kun Google onnistuu kääntämään tekstistä melko selkeästi "But as a small remedial measures for it's PS3 exclusive cloud storage stands, free code for PC and Playstation-Move full support.".

Onko tuossa sekoillut Faliszek, Saksan PS-blogin toimittaja vai kuka?

EDIT: Ja eihän tuon Valven käyttämä termi "lost in translation" varsinaista käännösvirhettä tarkoita, vaan asioiden merkityksen muuttumista tai katoamista käännöksessä, mutta en nyt parempaakaan sanaa tähän hätään keksinyt. Käännöskukkanen?

Argh! Kusevat silmään, voi tätä ihmisyyttä! Heti ollaan jättämässä ominaisuuksia pois! Miten maailmalle nyt käy? Se selviää joskus.
Jos joku ei nyt hoksannut tätä liioittelemista niin ollos hyvä ja poistuu internetzistä.

Onkohan artikkelia mahdollisesti muutettu sitten julkaisun? Tällä hetkellä kun tuon Oliverin quottaaman virkkeen lopusta puuttuu kokonaan viittaus Moveen. Ainoa paikka, jossa Move mainitaan, on seuraava kappale - jossa taas todetaan ihan yksiselitteisesti, että koska Move on ihan uusi juttu myös Valvelle, sitä ei ole vielä "integroitu", siis otettu käyttöön.

(disclaimer: tämä info suoraan saksankielestä ruostuneella kielitaidolla.)

@hatatra: Juu, lähteen tekstiä on muutettu. Nyt aikaisemmin lainaamani pätkä kuuluu "But as a small remedial measures for it's PS3 exclusive cloud storage stands, and a free code for PC." eli Move on poistettu.

Saksan PS-blogi joutui nyt meikäläisen bannilistalle ainakin joksikin aikaa. :p

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi