Remedy hakee tuottajaa Xbox 360 -pelille

Remedy hakee Gamasutran verkkosivuilla tuottajaa uuteen Xbox 360 -projektiin. Työpaikkailmoituksessa ei luonnollisesti kerrota sen tarkemmin pelistä, mutta mitä todennäköisimmin kyseessä on Alan Waken jatko-osa.

Espoolaisstudion psykologinen trilleri julkaistiin toukokuussa yksinoikeudella Xbox 360:lle. Julkaisun jälkeen kehittäjät ovat useampaan otteeseen kertoneet haluavansa käydä jatko-osan kimppuun.

Minkäänlaista virallista vahvistusta asialle ei kuitenkaan vielä ole saatu. Alkuperäisen Alan Waken myyntimenestys on jäänyt vaatimattomaksi. Pelin viimeinen laajennus, The Writer, julkaistiin Xbox Livessä hiljattain.

Galleria: 

Kommentit

Return of Alan Wake! Mutta ihan sama mitä tulee heti heidän uusin tulee napattua. Remedyyn on helppo luottaa tässä vaiheessa :)

Miksei ihmiset ymmärrä hyvän pelin päälle. Tässä oli kaikki kohdallaan, juoni, toiminta, pelattavuus, grafiikka, tunnelma, tempo. Kaikki ainekset hittipeliksi ja silti ihmiset eivät osta... Siinä vaiheessa kun kauniimpi osapuoli tykkää pelistä sen vuoksi, että siinä on hyvä *juoni* on se jotain kohtalaisen harvinaista. Mut tällaista kai se nykypäivänä sitten, ADHD: MW2 myy ja oikeat helmet jäävät hyllyyn.

Minä esimerkiksi olisin tuon pelin halunnut, mutta en minä sen takia ala toista konsolia ostamaan. Jos sen olisi saanut myös pleikkarille, niin luulen että olisi myynyt huomattavasti enemmän.
Toivottavasti suuntaus ei tule olemaan juuri tuo että tehtäisiin myynnin takia vain noita adhd räiskintöjä.

Pakollinen "olen pleikkari fanboy- jotenpa olisi myynyt pleikkarilla MILJOONASTI enemmän" Itse ajattelin, että jos olisi tullu pc:lle olettaisin myynnin olevan hiukan enemmän. Vaikka itse suosin konsoleita (kyllä, myös ps3)

Reigen: olet oikeassa. Peli olisi myynyt hieman enemmän pc:llä, mutta tärkeän vastauksen kysymys onkin "Myykö (pc) peli sen verran enemmän, että pc-version teko kannattaa?".

Itse uskon, että vastaus olisi ollut "Ei myy".

Uskon, että siltikin pc-versio olisi enemmänkin kilpaillut vain Xbox-version kanssa. Ja pc-puolellahan myyntihinnat ovat ~20% halvemmat.

No aika pettymys peli on siihen hypen määrään mikä täälläkin liikkui. Siitä puuttuu se koukku, minkä takia sitä jaksaisi edes veivata pidemmälle. Olisivat kopioineet niitä ressoja vaan paremmin. RE4 pelimekaniikka noissa maisemissa. Uuh... Kamankeräämistä, aseiden ostoa ja päivittelyä yms. Enkä digannut siitä valolla sohimisesta.

RE4 pelimekaniikka olisi tehnyt alanista paremman? Mitä sä poika oot poltellu?

Ois parempi jättää se kakkonen tekemättä kyllä ja siirtyä täysin uusien ideoiden pariin. Pienehkö floppi kuitenkin myyntiodotuksiin ja varsinkin siihen hypeen nähden että en usko kakkosen myyvän yhtään enemmän tai olevan yhtään sen parempi tekele kuin eka, ja ekahan ei ole mikää mestariteos todellakaan.

Itse ainakin 5 kertaa pelin läpipelanneena, voin todeta, että peli oli aivan loistava ja koukuttava. Toki ohjaus hieman kangerteli, mutta verrattuna kaikkeen muuhun pelissä, ei voi kuin ihmetellä että miksi peli ei myynyt enempää.. Katsokaa marketplacen pelaajien antamia arvosanaa: lähemmäs 1300 arvosanaa ja keskiarvo hipoo 5 tähteä. Kaikki on tietenkin makuasioita tykkääkö rämplätä MW2sta livessä vai pelata kerrankin jotain laadukasta ja omaperäistä peliä. Ja jos ei ''digannut siitä valolla sohimisesta'', niin millä sitten olis pitänyt taistella sitä pimeyttä vastaan? Voisi helposti syyttää julkaisuajankohtaa ja red dead redemptionin varjoon jäämistä, miksi ei peli myynyt.

Täytyy toivoa, että jatko-osan tuotanto on pyörähtänyt käyntiin.. Vaikea ajatella mikä muu tuo voisi olla..

Vaikka itseltä löytyy kaikki konsolit, niin onhan se harmi ettei Wake ole multiplatform - jo ihan senkin takia että peli on ainut mega-luokan suomalainen julkaisu (ladattavia ei lasketa). Mutta aikaa on vaikea tässä vaiheessa kääntää takaisin ja vuonna 2004-2005 maailma oli aika erilainen (PS3 vasta "tuleva" konsoli).

Sekin täytyy (häpeäkseni) tunnustaa, että osa minusta olisi toivonut sitä, että Remedy olisi tehnyt jatko-osan Max Payneen tässä välissä.. ;)

toivottavasti korjattaisiin se todella kömpelö valolla kikkailu taisteluissa

pelle; niinpä, ressut on pelimekaniikaltaan kömpelöimpiä tekeleitä mm. koskaan. Wakessa kontrollit toimi sentään, alusta loppuun. Resident Evilit on jäätyneet ps1:n aikaan pelimekaniikan ja varsinkin kontrollien osalta.

Älkääs nyt. Ette vain osaa pelata niitä RE-pelejä. Harjoittelua lisää.. ;)

Ei tuossa muodossa kai kukaan haluakkaan pelata. Eikä ole provo, ihmettelen oikeasti todella syvästi miksi kukaan haluaa pelata noin kankeaa ja turhauttavaa peliä. Pleikka aikoinani tuo vielä toimi, mutta ei modernissa maailmassa. Kai silläkin sitten on jonkin fanilauma.

Joka tapauksessa, monella tasolla Wake meni kirjoissani ohi RE:n ja jopa silent hillin, jonka kulta-ajat ovat myös pleikan historiassa.

-"Siitä puuttuu se koukku, minkä takia sitä jaksaisi edes veivata pidemmälle."

-"toivottavasti korjattaisiin se todella kömpelö valolla kikkailu taisteluissa"

Onkohan minulla ollut joku eri versio Alan Wakesta...

ei ollu vain hauskaa se valolla leikkiminen joka oli aika hyödytön tietyn pisteen jälkeen

Wait what. Valolla leikkiminen oli hyödytöntä tietyn pisteen jälkeen? Pelkällä pyssylläkö niitä pahiksia sai sitte sen pisteen jälkeen hajalle.
Taitaa olla tosiaan ihan eri versiot joillakin meistä.

Olkoon miten vain, teillä kaikilla on silti se sama paska peli.

"en usko kakkosen myyvän yhtään enemmän tai olevan yhtään sen parempi tekele kuin eka, ja ekahan ei ole mikää mestariteos todellakaan."

Itse päätän onko Alan Wake 1 mestariteos vasta sitten kun saan selityksiä jatkuvalle tarinalle. Mielestäni siinä on ainekset mestariteokseen, mikäli paketti saadaan vedettyä juonellisesti upeasti kasaan. Koska nythän peli jäi kesken.

Jokatapauksessa mielenkiintoinen ja äärimmäisen viihdyttävä paketti. Ja ennenkaikkea tyylikäs. Valollaleikkiminen toi paljon upeutta ja mielestäni myös sitä originaaliutta, mistä aina valitetaan että kaikista peleistä puuttuu. Äänimaailma oli myös aivan loistava. Aion ainakin itse käydä peliin kiinni taas kun uudet pelit on raivattu alta pois. Että niin, en tiedä miksi joku tätä niin huonoksi haukkuisi.

"Olkoon miten vain, teillä kaikilla on silti se sama paska peli."

Olipa todella tarpeellinen ja rakentava kommentti. Ole mitä mieltä olet, ei siitä tarvi muille päätä rääpiä. Perustellakin tuollaiset saa ihan asiallisesti.
Itse ainakin pidin peliä paljon loistavampana, ideoiltaan tuoreempana ja mielenkiintoisempana. kun useat myyntilistojen kärjessä olleet. (Juurikin esim. tämä Modern Warfare 2 ja muut "jo monta kertaa koetut")

Toisinsanoen; Itse odottelen innolla jatko-osaa ja vastauksia juonenkulkuun. Ja koska peli on useammille vielä suht "tuntematon" juttu, veikkaan että Alan Wake ei ole vielä myyntiään lopettanut. Kunhan vaan hyvät mielipiteet tuotaisi julki. Oishan se tietenkin multiplatformerina myynyt enemmän, kun sana kokemisen arvoisesta pelistä olis kulkenut läpi koko konsolipelaajien kirjon.

TOSIN jos ne pelistä tehdyt kommentit on samaa luokkaa kun tuo kyseinen kommentti tämän kommentin yläpuolella; eipä ihme jos ei peli myy. Hyvä sitä nyt on sitten flamettaa ihan "p*skaksi" peliä joka ei ole muutenkaan kerännyt suosiota, ihan vain siksi että media meni hypettämään sitä ennen julkaisua liikaa. Voihan se "ei mielettömän hypetyksen tasolle yltäminen" raivoa herättää, toki - mutta jospa silti arvosteltais peli ihan objektiivisesti? Ei se nimittäin paska ole.

Tällä pelillä on sitä täysin tarpeetonta huonoa mainetta jo ihan ennestäänkin. Eli jatkakaapas vihaajat vaikka sen Halo sarjan tai Avatar leffan haukkumista... ne on jo kerännyt suosionsa eikä siten ole vastaavasta moksiskaan.

"Älkääs nyt. Ette vain osaa pelata niitä RE-pelejä. Harjoittelua lisää.. ;)"

Totta. :) Samoin kuin vois sanoa kenelle tahansa joka ei Alan Waken kontrollien kanssa pärjää että antais niille ees mahdollisuuden.

Oppimiskurvi peleissä on ihan normaali juttu.... paitsi tietenkin (esim. sota)peleissä, joissa on kaikissa samat kontrollit - eri maisemat.

Itse en nimittäin kironnut A. Waken kontrolleja pätkääkään. Toimi mielestäni ihan hyvin eikä ne ollut mitenkään rajoitteena omalle pelailulle. Jos jotain, niin yllätyin kuinka hyvin ne toimi koska videoista joita olin katsellut ne näytti että ne toimis huonommin. (Juurikin tönkömmin, kuten Resident Evilit... mutta näin ei mielestäni ollut. Sulavampaa touhua kun RE:ssä. Ja Resident Evileistäkin diggailen.)

Mut eipä siinä, jos ei tykkää niin ei tykkää. Pistää vaan silmään aina tuollainen paskaks haukkuminen.. itselle esim. 100% roolipelit ei ole yhtään oma juttu. En tosin silti ikinä spedeile foorumeilla kailottaen niitä paskoiksi jos en itse osaa tai syty aihepiiristä, kun peleissä kuitenkin on potentiaalit kohdillaan. Tai raivoa jos median hype on isompi kun itse peli, jos peli vaan on jees.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi