Ron Gilbert lähti Double Fineltä

Monista kulttipeleistä vastuussa oleva Ron Gilbert on pakannut laukkunsa ja lähtenyt nykyisen firmansa Double Finen palveluksesta.

Viimeksi The Cave -seikkailupelin latauspalveluihin julkaissut Double Fine menettää yhden kantavista voimistaan, kun Ron Gilbert lähtee yrityksen palkkalistoilta. Gilbertin portfoliosta löytyy sellaisia klassikkoja kuten Maniac Mansion, Day of the Tentacle sekä kaikkien tuntema Monkey Island -sarja. Nykykonsoleille mies on tehtaillut muun muassa Deathspank-pelit. Double Finen perusti vuonna 2000 Lucasartsilta lähtenyt Tim Schafer. Gilbert liittyi yrityksen listoille vuonna 2010. Gilbert ei kerro tarkemmin syitä lähdölleen, mutta ainakaan hän ei tunnu kantavan kaunaa entiselle työnantajalleen.

Lyhyessä ja ytimekkäässä tiedotteessaan Ron Gilbert kertoo keskittyvänsä tällä hetkellä mielenkiintoisen nimen omaavaan iOS-projektiin. Peli kantaa nimeä Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG. Mitä ilmeisimmin siis piraattitoimintaa on luvassa. Gilbert ilmoittaa julkaisevansa lisää tietoa pelistä piakkoin.

Galleria: 

Kommentit

Josko saataisiin Gilbert tekemään vielä yhden Monkey Islandin? Hän kun nyt on se ainoa henkilö maailmassa, joka oikeasti tietää, että mikä tuon salaisuuden pitäisi olla. Disneyllä kun nuo oikeudet ovat nykyään, niin en odota ihmeitä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi