Magicka-pelinkin kehittänyt ruotsalainen Arrowhead Game Studios potkaisi käyntiin Mind Detonator -hankkeen.

Mind Detonatorin perusidea on sijoittaa tuoreisiin kykyihin heti uran alkuvaiheessa. Tulevan sukupolven peliyhtiöitä halutaan rakentaa kaukana suurista kaupungeista, ikään kuin omissa yhteisöissään. Mind Detonatorin konsepti on yhdistelmä paikallista tukea, paikallisia sijoittajia ja kansainvälisiä peliyhtiöitä. Tällä kaavalla pyritään luomaan parhaat mahdolliset edellytyksen menestyä ja kasvaa maailmanlaajuisilla markkinoilla.

"Mind Detonator muuraa uutta peruskiveä. Olemme löytäneet tavan edetä, jossa tuomamme tiimit saavat perusrahoitusta, joka antaa heille kehitysaikaa vuodeksi, asumisen, studion ja mahdollisuuden lisärahoitukseen vuoden kuluttua yhdistettynä siihen, että tänä aikana teemme myös toimintoja tiimeissä", Mind Detonatorin toimitusjohtaja ja perustaja Lars Lindblom kertoo.

Ensimmäinen Pelikylä avattiin Jörnissä Pohjois-Ruotsissa lokakuussa 2020. Pitkällä aikavälillä pyritään avaamaan lisää Pelikyliä ja tekemään vähintään 15 sijoitusta vuodessa. Myös Suomeen on tarkoitus tuoda oma yksikkönsä.

"Tuomme ensisijaisesti pohjoismaisia osaajia ja tiimejä, ja olemme esimerkiksi erittäin kiinnostuneita Suomen valtavasta mobiilipeliosaamisesta", toteaa pelialan veteraani Michael Stenmark Mind Detonatorilta.

Kirjaudu kommentoidaksesi