Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Salamyhkäisyys uuden Mario & Luigi -roolipelin taustalla kummastuttaa.

Tämän viikon Nintendo Direct -lähetyksessä julkistettu Mario & Luigi: Brothership on kerännyt somessa sekä verkkopalstoilla kosolti innostuneita ja positiivisia kommentteja. Monet hieraisivat kuitenkin silmiään taannoisen ensitrailerin päätteeksi, kun mistään ei tullut ilmi Brothershipin kehitysstudiota. Kysymys kuuluukin: miksei Nintendo paljasta pelin kehittäjätiimiä?

Mario & Luigi -sarjan aiemmat osat kehittänyt AlphaDream meni konkurssiin vuonna 2019, joten ymmärrettävästi monia kiinnostaa tuoreimman teoksen takana olevat kehittäjät. Game Filea luotsaava Stephen Totilo kysyi Nintendon edustajalta asiasta, johon yhdyshenkilö vastasi odotetun ympäripyöreästi:

– Osa alkuperäisestä kehitystiimistä on mukana Mario & Luigi: Brothershipin kehityksessä. Lisäinfoa tiimistä on saatavilla julkaisun yhteydessä pelin lopputeksteissä, edustaja kertoi.

Väite alkuperäisten kehittäjien mukanaolosta ei sinällään kerro vielä mitään, sillä osa AlphaDreamin ex-työntekijöistä ansaitsee nykyisin leipänsä joko Nintendolla tai Nintendon kanssa. Esimerkiksi entinen kehityspäällikkö Hiroyuki Kubota liittyi Nintendon omistaman Monolith Softin riveihin AlphaDreamin sulkeutumisen vanavedessä.

Mario & Luigi -sarjan ohjaajana ja tuottajana toiminut Yoshihiko Maekawa puolestaan valvoi taannoin Super Mario RPG -uusioversion (saitin arvio linkin takana) kehitystä, kun taas AlphaDreamin tuottajiin kuulunut Akira Otani työskentelee edelleen Nintendolla.

Kehittäjään liittyvä salamyhkäisyys ei ole yhtiössä uusi asia, sillä Nintendo on viime aikoina salaillut niin Super Mario RPG:n kuin Princess Peach: Showtimen (saitin arvio linkin takana) kehitysstudiota. Jälkimmäisen kohdalla japanilaisyhtiö meni jopa niin pitkälle, että se jätti vahvistamatta Good-Feelin mukanaolon suoraan kysyttäessä, vaikka asia pitikin paikkansa ja paljastui lopulta Showtimen lopputeksteissä.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: 
Julkaisijat: