SimBin Studios UK järjestää syksyllä vain naisille tarkoitetun eSports-kilpailun. Firman mukaan Women & Wheels on kaikkien aikojen ensimmäinen naisten kilpa-ajopeliturnaus, ja osa tuotoista tullaan lahjoittamaan naisille suunnattuun hyväntekeväisyyteen.

Yhtiö kertoi tiedotteessaan, että kilpailun tarkoituksena on houkutella lisää naisia elektronisen urheilun pariin ja tarjota heille kannustava osallistumisympäristö. "Noin seitsemän prosenttia osallistujistamme on naisia. Uskomatonta, että se on todennäköisesti yli keskiarvon", päivitteli studion johtaja Allan Speed tiedotteessa.

Hän mainitsi myös, että SimBinillä työskentelee yhtä paljon naisia kuin miehiä, ja he haluaisivat nähdä samansuuntaista kehitystä kilpailuissaan.

Studio kertoi pyytäneensä konsultointiapua muun muassa Women in Games -järjestön toimitusjohtaja Marie-Claire Isaamanilta, joka oli antanut siunauksensa idealle. Hänen mielestään elektronisessa urheilussa tarvitaan vain naisille tarkoitettuja joukkueita, liigoja ja kilpailuja niin kauan kunnes laji aikuistuu ja sukupuolijakauma tasoittuu. Lisäksi Isaaman kaipaa toimenpiteitä verkkokiusaamisen ja naisvihan kitkemiseksi.

"Ei pidä paikkaansa, että naiset eivät olisi kilpailullisia tai eivät pitäisi autoista. General Motorsin nykyinen toimitusjohtaja on nainen, ja Autoweek-lehden perustaja Denise McCluggage ajoi kilpaa Ferrareilla!" perusteli Isaaman.

Järjestäjät tiedostavat, että eSportsin parissa on olemassa jo suurempia vain naisille tarkoitettuja turnauksia, mutta heidän mukaansa kilpailuja tarvitaan myös ruohonjuuritasolla.

Steamissä järjestettävän Women & Wheelsin palkintoihin kuuluvat muun muassa 3000 euron arvoinen autopelituoli sekä kaksi ratti ja poljin -settiä.

SimBin Studios UK kehittää parhaillaan GTR3-rata-autoilupeliä Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle. Julkaisun on määrä tapahtua ensi vuonna.

Kirjaudu kommentoidaksesi