Xbox 360:lle jo ilmestynyttä Elders Scrolls V: Skyrimin lisäosaa Dawnguardia ei välttämättä nähdä ollenkaan PS3:lla. Bethesdan edustaja myöntää Sonyn laitteelle kehittämisen osoittautuneen todella haastavaksi. Ongelmat liittyvät pelimaailman laajuuteen ja siihen miten jokainen sen osa on sidoksissa toisiinsa.

Kun näitä osia lähdetään laajentamaan lisäsisällöllä, pakan kasassa pitäminen muuttuu äärimmäisen vaikeaksi. Peliyhtiön kokeilemat keinot eivät ole auttaneet ongelmien ratkonnassa. Bethesdan edustaja mainitsee että ongelmille ei välttämättä löydy enää ollenkaan ratkaisuja. He kuitenkin yrittävät kaikkensa saadakseen Dawnguardin PS3-pelaajille. Uutisen myötä myös muiden lisäsisältöjen ilmestyminen Sonyn pelikoneelle on epävarmaa.

Bethesdalla on jo entuudestaan ollut hankaluuksia Skyrimin PS3-version kanssa. Julkaisun yhteydessä peliä riivasi muun muassa lukuisat ruudunpäivitysongelmat. Tähän tosin löytyi ratkaisu. Toivoa ei siis kannata vielä menettää.

Galleria: 

Kommentit

Se on se rahan ahneus taas. Olisivat jättäneet tekemättä PS3lle. Kun eivät osaa laitteelle tehdä toimivaa peliä. Ihme että tuo skyrim pyörii edes PCllä kaatumatta tai jäätymättä. Pelaajien tekemät modit ovat aika paljon paikkailleet näitä kaatumisia eikä suinkaan Betheseda. Tekisivät sellaisen alustan pelilleen että toimii laitteella kuin laitteella.

Tällä hetkellä skyrim pyörii ps3:lla mielestäni erittäin hyvin, kun vertaa lafkan aiempiiin peleihin, eritoten fallout new vegasiin. Tähän mennessä (save koko 12mb) ei ole ollut häiritseviä ruudunpäivitysongelmia.
On siis mielestäni melko ihmeellistä, jos bethesda ei saa lisäreitä ps3:lla toimimaan, vaikka lafka onkin hyvin paljon keskittynyt boksin puolelle.

New Vegas on Obsidianin käsialaa. Bethesdan moottorilla tuokin toki pyörii. Obsidian pelithän ovat kuuluisia tiukasta RPG sisällöstä että hillittömästä bugisuudesta.

Liittynee varmaan niihin samoihin muistiongelmiin, minkä takia alunperinkin Skyrimin PS3-versio rupesi lagaamaan kun saven koko kasvoi tarpeeksi?

edit. jännä muuten että itse pelasin New Vegasin pleikkarilla myös ja mulla ei ollut yhtään ongelmia sen kanssa. En muista että törmäsin yhteenkään bugiin koko pelin aikana...

"..jännä muuten että itse pelasin New Vegasin pleikkarilla myös ja mulla ei ollut yhtään ongelmia sen kanssa. En muista että törmäsin yhteenkään bugiin koko pelin aikana..."

Tästä oli joskus aiemmin jo puhetta, mutta usein nämä bugisuudet eivät ole käyttäjillä kovinkaan identtisiä (totta kai jotain samaakin on) - osa pelaa pelit lähes virheettä ja osa saa enemmänkin bugeja (moni taaplaa jossain välimaastossa). Siksi nämä "peli on buginen!" uutiset ovat aina osin harhaanjohtavia - eivät ne ole välttämättä bugisia kaikille pelaajille - ainakin jos lataa päivitykset ja patchit.

Tämä Skyrim on kyllä erikoinen aihe. En ole peliä itse pelannut, mutta käsitin että PS3:n probleemat pääosin poistuivat (lue: samalle tasolle muiden alustojen kanssa nyt ainakin) kun siihen tuotiin isoa patchiä. Mun on vaikea uskoa, ettei DLC-osastoa yhtäkkiä saataisi PS3:lle - laitteelle jolle firma on vääntänyt jo vuosia isoja pelejä. Jossain haisee - ehkä raha? Bethesda ei halua enää lyödä resursseja toiselle alustalle?

Saas nähdä mitä käy kun se Skyrim GOTY joskus julkaistaan... Aika paha jos PS3-versiossa ei sitten ole jotain isoja DLC-paketteja mukana myös.

Se alkaisi olla uusien konsolien aika...

Se on se rahan ahneus taas. Olisivat jättäneet tekemättä PS3lle. Kun eivät osaa laitteelle tehdä toimivaa peliä. Ihme että tuo skyrim pyörii edes PCllä kaatumatta tai jäätymättä. Pelaajien tekemät modit ovat aika paljon paikkailleet näitä kaatumisia eikä suinkaan Betheseda. Tekisivät sellaisen alustan pelilleen että toimii laitteella kuin laitteella.

pclle on se unoficcial patch joka korjaa aivan mielettömän paljon mitä nuo viralliset ei

Niin, ehkä se kissa pöydällä on oikeastaan se, että Bethesdan pelit alkavat olla jo liiankin laajoja - varsinkin nykyiselle pelimoottorille. Kaikki sen julkaisemat pelit ovat enemmän beta-versioita ensin ja ehkä sitten kuukausien bugipäivitysten jälkeen juuri ja juuri toimivia pelejä. Varmaan ylimääräiset 6 kk pitäisi käyttää vain bugien etsimiseen ja tuoda peli vasta sitten markkinoille, mutta minkäs teet: Ostajia löytyy silti ja dollarit vain viuhuvat silmien edessä.

Omalla kohdalla sääntö näissä on pääosin se, että GOTY-versio vasta työn alle - ei koskaan Bethesdan julkaisemaa peliä launchissa. Toisaalta kiusaus voi olla liian suuri kun Fallout 4 joskus tulee. En varmaan vain pysty odottamaan. Ja tätä varman on ollut paljon juuri Skyrimin kohdalla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi