Sonyn seuraavan sukupolven virtuaalilaseista, PSVR:stä, saatiin ensimaistiaiset tänään.

Kuvauksen mukaan PS5:n virtuaalilasit luovat vahvemman immersion ohjaintensa mukautuvien liipaisimien, haptisen palautteen ja sormen kosketukseen pohjautuvan tunnistuksen myötä.

Sonyn kertoman perusteella PSVR-ohjain tunnistaa käyttäjänsä sormet ilman napin painamista, mikä taas mahdollistaa aiempaa luonnollisemmat käden liikkeet.

Liikkeen jäljitys puolestaan määritellään VR-lasien kautta peliohjaimen pohjassa olevasta jäljitysrenkaasta.

Virtuaalilasien julkaisuaikataulusta ei saatu vielä tietoa.

Galleria: 

Kommentit

Hyppäys virtuaalitodellisuuteen on se kaivattu "nextgen-kokemus". Päästiin jo edellisessä konsolisukupolvessa hitusen sitä puolta kokemaan. Day one.

Viime sukupolven VR oli armoton pettymys, enkä oikein jaksa uskoa tämän muuttavan tilannetta mitenkään. Ehkäpä siinä virtuaalitodellisuudessa vain ei ole se tulevaisuus.

Itselleni suurin kynnys oli sellaisissa peleissä, jossa astuttiin itse ohjattavan hahmon saappaisiin virtuaalilasit päässä, sillä niitä pää ei meinannut kestää. Vastapainoksi sain useita hienoja kokemuksia sellaisista VR-peleistä, joissa liikettä oli vain taustalla tai vaihtoehtoisesti liike/tähtäys tapahtui kypärää liikuttamalla. Muun muassa Ghost Giant, Sairento, Resident Evil 7, Rush'n Blood, Astro Bot ja monet muut olivat hienoja kokemuksia. Uskon, että PSVR2 nostaa laatua pykälän ylemmäs.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi