Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony-pomo: Pelilevyt eivät ole katoamassa vähään aikaan

Vaikka PSPgo onkin suunniteltu digitaalista jakelua silmällä pitäen, ei Sony Computer Entertainment Europen johtaja Andrew House usko pelipakettien katoavan kaupoista vielä vähään aikaan.

– Mielestäni teimme ensimmäisistä ilmoituksista asti selväksi, ettei PSPgo tule korvaamaan PSP-3000:n tarjontaa, vaan se sijoittuu sen ja pakatun pelimedian rinnalle. Ensimmäiset myyntiluvut näyttäisivät osoittavan, ettei PSPgo ole syönyt PSP-3000:n myyntiä, vaan lisännyt PSP:n myyntiä kokonaisuudessaan, House selvitti.

Housen mukaan PSPgo kuitenkin osoittaa, että löytyy jo kuluttajia, jotka ovat valmiita suosimaan digitaalista jakelua sisällön hankkimiseksi. Hän lisäsi, että alan on reagoitava uuteen kysyntään ja opittava markkinoimaan digitaalista sisältöä. Tästä huolimatta House uskoo, että varsinkin PS3:lla perinteiset jakelumallit ovat avainasemassa nähtävissä olevan tulevaisuuden ajan.

– Kun katsoo PS3-pelejä ja niiden pelkkää kokoa, niin on selvää, ettei pakatun pelimedian ympärillä oleva bisnes ole katoamassa vähään aikaan. Digitaalinen jakelu on kuitenkin vaihtoehto kuluttajille ja mielestäni teimme oikein tarjotessamme sitä, House perusteli.

Galleria: 

Kommentit

Ja hyvä näin, lopetan pelien lailisesti hankkimisen samantien kun pelilevyt katoaa.

Täällä samoilla linjoilla.

Andrew Houselle vinkki: ihan samalla tavalla ladattavia pelejä pystyy pelaamaan kaikilla PSP versioilla. Ei siihen tarvita jotain PSP GO härpäkettä.

Miksi digipelejä ei markkinoida UMD-malleihin? Ihan kuin asiaa pimitettäisiin ja aina puhutaan psp go = digipelit ?? Joko-tai, ei koskaan sekä-että

En minä ainakaan pelejä pelilevyjen ja kotelojen takia osta, vaikka kyllä fyysistä mediaa tietyllä tavalla arvostankin.

Digitaalinen jakelu on tulevaisuus, se on selvä. Toimiakseen sen täytyy kuitenkin muuttua ratkaisevasti nykyisestä. Joko käyttäjälle on annettava mahdollisuus jälleenmyydä pelinsä, tai pelien hintojen on laskettava huomattavasti, jotta digitaalinen jakelu syrjäyttäisi fyysisen median.

PurpleHaze:
"Ja hyvä näin, lopetan pelien lailisesti hankkimisen samantien kun pelilevyt katoaa. "

Mitä pidemmälle tekniikka kehittyy, sitä hankalampaa piraattipelien pelaaminen on. Epäilen, että luopuisit pelaamisesta kokonaan, kun et saisikaan pelejäsi ilmaiseksi.

Uutisen otsikkoon vastaus: hyvä.

Smirre: "Andrew Houselle vinkki: ihan samalla tavalla ladattavia pelejä pystyy pelaamaan kaikilla PSP versioilla. Ei siihen tarvita jotain PSP GO härpäkettä.

Miksi digipelejä ei markkinoida UMD-malleihin? Ihan kuin asiaa pimitettäisiin ja aina puhutaan psp go = digipelit ?? Joko-tai, ei koskaan sekä-että"

Mielestäni Sony ei niinkään ole mainostanut, että digipelejä varten tarvittaisiin PSPgo-konsolia, vaan että PSPgo:lle pelejä saa vain ja ainostaan digitaalisesti, mitä on varmaankin hyvä painottaa kuluttajille, ettei tule turhia pettymyksiä.
Muilla PSP-malleilla digipelit ovat entiseen tapaan vain yksi vaihtoehto.

PurpleHaze:
"Ja hyvä näin, lopetan pelien lailisesti hankkimisen samantien kun pelilevyt katoaa. "

Mitä pidemmälle tekniikka kehittyy, sitä hankalampaa piraattipelien pelaaminen on. Epäilen, että luopuisit pelaamisesta kokonaan, kun et saisikaan pelejäsi ilmaiseksi.

Kellille:

Ehkä en pelaamista täysin lopettaisikaan mutta pelien ostaminen ainakin vähenisi, sitä paitsi näillä nykyisllä yhteyksillä ei tulisi mieleenkään ladata useamman 10 gigan kokoista peliä, katotaan sitten 20 vuoden päästä kun tänne pohjolaankin on saatavilla niitä yli 100 megan yhteyksiä.

Tyytyväinen olen hyvin!
Tosin puhe oli tästä sukupolvesta ja seuraavaan sukupolveen on aikaa ehkä se 5 vuotta korkeintaan :)
No ollaan tyytyväisiä vielä kun ei ole mitään mistä valittaa.

Jep ei noita kymmenien gigatavujen pelejä viitsi edes tällä 1mbps yhteydella ajatella lataavansa. Myös oman pleikkarin 60gt kovalevy ja 50 pelin kokoelma hyllyllä eivät oikein tue tätä ideaa. Katsotaan sitten ensi tai sitä seuraavassa laitesukupolvessa kun kovalevytilaa löytyy huomattavasti enemmän ja yhteyksissä perus yhteys on sitä 10-100 megan luokkaa.

pienenä materialistina silti tulen näitä välttämään niin kauan kuin mahdollista. Collectors editionien kiilottaminen kun on edelleen kohtuu hauskaa hommaa.

PSP:llä ostan nykyään vain ladattavia pelejä, ei jaksa wänkätä UMDien kanssa ja pelit on aina valmiina kuin partiopoika.

Toivottavasti koskaan ei katoa pelilevyt. :) Jotenkin olisi orpoa omistaa peli jossa ei ole hiplattavaa.

"pelien hintojen on laskettava huomattavasti, jotta digitaalinen jakelu syrjäyttäisi fyysisen median"

Ilman muuta sen pitää laskea, kun levyjen/kotelojen teko + median rahdit/kuljetukset otetaan pois niin kyllähän sen hinnan pitää perkele laskea ja huomattavasti. Tuskimpa vaan tulee laskemaan.

Ei mulla olis mitään sitä vastaan, että lataisin uuden pelin jos sen hinta olis 25€.

Mulle on ihan sama onko ne pelit Digitaalisena vai ihan levyllä, mut jos saan päättää ni kyl levyt on parempia. Mut jos mä ostaisin PSP:n ni ostaisin kyl GO:n

Ei rahdit ja fyysinen valmistus muodosta läheskään sellaista kustannustekijää kuin välikädet julkaisijan ja pelaajan välillä.

Noin muuten digitaalinen jakelu saattaa lähinnä laskea paineita nostaa hintoja. Pelien tekeminen ei ainakaan halvemmaksi muutu eikä peliteollisuus nytkään ole mikään kultakaivos. Digitaalisessa jakelussa on tietysti helpompi rahastaa pelaajia monella tavalla (lisäsisältö, episodipelaaminen ym) joten tietysti tämäkin vaikuttaa hintoihin.

Jos pelit täytyy ostaa sitten joskus digitaalisena eikä levynä se saattaa olla hankalaa 1 megan netillä ):

"Toivottavasti koskaan ei katoa pelilevyt. :) Jotenkin olisi orpoa omistaa peli jossa ei ole hiplattavaa."

Totta. Onse kyllä siisti katsoa kun hyllyllä komeilee oma pelikokoelma. Pitää vaan katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Digi digi..

Jotenkin tympii nää kommentit missä aina tyyliin: "Fyysistä esinettä tykkään kosketella ja hyväillä ennen kuin pelaan.".

Ja tämä kommentti->
"Toivottavasti koskaan ei katoa pelilevyt. :) Jotenkin olisi orpoa omistaa peli jossa ei ole hiplattavaa."
Tuokin kuulosti jotenkin pervolta... :-s

Johtuuko se siitä reiästä siinä levyn keskellä?

Toivottavasti ei vaan mennä pelikauppojen kosiskelussa sille linjalle, mikä oli GTA:n lisärissä. Ostit paketoidun pelin ja sait ohjeet miten ladata lisäri Livestä.

Yksi suuri mutta tässä digitoinnissa on juuri tuo vähittäiskauppojen reaktio. Usassa useampikin ketju nosti äläkän Liven Games on Demand palvelusta. Uhkasivat lopettaa koneiden ja lisälaitteiden myynnin mikäli digituotteiden hintaa ei nosteta samalle tasolle(tai korkeammaksi) kuin hyllytavaran. Niinhän siinä sitten kävi, eikä kyllä ole GoDin pelit paljoa noilla hinnoilla kiinnostanut. Netistä saa parhaillaan puoleen hintaan.
Saas nährä siis...

Itse kun olen syntynyt LP -levyjen aikakaudella, niin on aivoihin iskeytynyt jonkinmoinen "hyvänolon/ihailun" tunne mediaa ostaessa kun sitä saa hiplata, tutkia ja selailla. Olen kyllä Livestä/PSN:nästä pelkkiä digitaalisia ostoksiakin tehnyt, mutta enemmän suosin peleissäkin levy -versiota. Niin ja kun olen jo pienenä tottunut viemään sarjiksia/musiikkia divareihin vaihtomielessä niin samaa olen peleille tehnyt. Ja kun vertaa digitaalisten palvelujen hintoja levyversioihin niin samoissa hinnoissa pyörivät, yleensä jopa latauksena saatava versio on kalliimpi.

Pakko vaan kompata, että oma pelien ostaminen laskisi myös erittäin rajusti, jos fyysinen media katoaisi. Ainoa skenaario, jossa laskue ei tapahtuisi, olisi pelien huomattava hinnan lasku, jota ei todellakaan tule tapahtumaan nykyisillä kehitys- ja mainostuskustannuksilla. Ja turha tulla selittämään mikä on tulevaisuus, käsitän sen erittäin hyvin. Se on vain se keräilijän luonne. Olen aina pitänyt fyysisistä medioista: ostan edelleenkin cd-levyjä, ostan kirjat ja sarjikset, jotka haluan lukea, vaikka ne voisi lainata kavereilta tai kirjastosta ilmaiseksi jne. Olen myös aina pitänyt jossakin määrin keräilystä: keräilykortit, sarjikset, kaiken maailman limited edition krääsät jne. Sama koskee pelejäkin, eli jos ja kun fyysinen media katoaa, niin samalla katoaa iso osa mun peliostoista, joita tapahtuu kuitenkin keskivertokuluttajaa enemmän vuoden aikana. Enkä todellakaan usko olevani ainoa (enkä kommenteista päätellen olekaan), josta tuntuu tältä.

Niin kauan kun netistä ladatavat pelit ovat täynnä helvetin ärsyttäviä DRM ratkaisuja joiden takia se että pystynkö pelaamaan ostamaani peliä vielä viiden vuoden jäkeen tai joudunko ostamaan pelin uudestaan jos kovalevyni/konsolini hajoaa on kehittäjän hyän tahdon armoilla, niin taidan kyllä ostaa pelini ihan fyysisinä kopioina.

Jos fyysiset kopiot katoavat kaupoista ja DRM pelleily jatkuu niin minä siirryn piraatiksi, ja jos se ei onnistu niin lopetan pelaamisen kokonaan...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi