Sony: PS3:n isompi kiintolevy harkinnassa

Bloombergin uutisoidessa Sonyn liiketuloksen kasvusta Bravia-televisioiden menekin johdosta, kertoi yhtiön puhemies Satoshi Fukuoka firman harkitsevan isommalla kiintolevyllä varustetun PS3-mallin julkaisemista, mutta ei paljastanut mitään ykstyiskohtia suunnitelmista.

Sony lopetti juuri 20 gigan kiintolevyllä varustetun PS3-mallin myynnin Pohjois-Amerikassa ja Fukuokan mukaan syynä tähän oli 60GB-mallin parempi menekki. 20GB-mallin osuus myynneistä oli vain noin 10 prosenttia.

Ikävänä uutisena hinnanalennuksia odottaville finanssiyhtiö Merrill Lynchin analyytikko Hitoshi Kuriyama uskoo Sonyn voittomarginaalin ylittävän yhtiön viiden prosentin tavoitteen, mikäli PlayStation 3:n hintaa ei lasketa. Kuriyama suosittelee asiakkailleen Sonyn osakkeiden ostoa.

Galleria: 

Kommentit

Hmm, toteuttaakohan Sony ns. Topfield hinnoittelua, joka on onnistunut pitämään PVR5100:n hinnan samalla tasolla vuosia vaihtamalla sisään aina isomman kiintolevyn...

Jotenkin se, että tämä ajoittuu tuohon 20GB mallin lopettamisen yhteyteen ja XO eliteen, saa hymyn suupielille. En kyllä kiellä etteikö isomalle kovolle olisi käyttöä missään laitteessa. Tilalle on aina tarvetta, mutta huvittaa silti.

Huvittaa yhtä paljon kuin Eliten isompi kovo, musta väri ja HDMI-liitin. ;-)

En edes ymmärrä miksi joku PS3n omistaja ostaisi isommalla kovolla varustetun koneen, kun kaupasta voi hakea isomman kohtuu huokeaan hintaan. Tyhmä ja turha ajatus, kun päivitys on muutenkin tehty helpoksi. Siksi ei tarvitsekaan kilpailla eliten ja noin 200 dollarin ylihinnoiteltun kovon kanssa.

Riippuu toki paljon tuo isommalla kovolla varustettu laite maksaa ja tuleeko siinä jotain muuta mukana. Itsehän tosin vaihdoin kättelyssä 60Gt kovalevyn tilalle 120Gt. Vaihtaminen on simppeliä.

Niitä hinnanalennuksiahan ei tarvitse mitenkään odotella, ne ovat todellisuutta jo nyt...

Xbugs: "Niitä hinnanalennuksiahan ei tarvitse mitenkään odotella, ne ovat todellisuutta jo nyt..."

Ei taida olla Sonyn asia, jos kauppiaat leikkaavat voittomarginaaliaan.

Sonylle ja MS:lle riittäisi käytännössä napinpainallus ja kiintolevyjä olisi joka makuun. Pelleilyä.

Isompaa kovalevyä?? Kaupastahan niitä saa.

Kyseessä on tietysti Sonyn ja Microsoftin välinen p*ppelinpidennyskilpailu.
Se voittaa kenen speksit näyttää paperilla paremmilta.

Ja siltikin väittäisin että hyvin pieni osa pelaajista oikeasti tarvii noita jumbokovoja.

Itse en näe tuolle isommalle kiintolevylle käyttöä. Esim. Elitessä ratkaisu mielestäni huono.

[provo]
no mitäs ihmettä, johan PS3:n saa lähes kovon kuin kovon,
kunhan on kokoa 2,5".

ei tarvitse eliittimallia, jotta moinen onnistuu.
[/provo]

Mitä turhaa Sony nyt uutta mallia isommalla kovolla alkaa vääntämään, pistäisi näitä omia virallisia kovoja vaikka mielummin myyntiin. (tosin ne eivät kamalasti eroa muista samanlaisista ps3 yhteensopivista, mutta pelikaupoissa ja muissa kaupoissa voi joillekin olla napata tuollainen kovo sieltä Ps3 osiosta ja kiikuttaa kassalle kuin mennä tietokone liikkeeseen ja alkaa kyselemään Ps3 yhteensopivaa kovoa.)

"Ei taida olla Sonyn asia, jos kauppiaat leikkaavat voittomarginaaliaan."
Näin tarkemmin erittelemättä, Sony antoi alennuksia jälleenmyyjille jo ennen koneen julkaisua, jotta konetta olisi mahdollisimman monessa paikassa myynnissä. Eli välttämättä ei ole kyse pelkästä katteen leikkauksesta. Voi myös olla, että varastoon jääneistä koneista yritetään päästä eroon pienemmän katteen avulla. Mikäli toimitaan samalla tavalla kuin PSP:n kanssa, Sony pumppaa jälleenmyyjäkanavat mahdollisimman täyteen konetta, jotta pystytään rehentelemään toimitettujen koneiden määrällä.

Tautofonia: "Mikäli toimitaan samalla tavalla kuin PSP:n kanssa, Sony pumppaa jälleenmyyjäkanavat mahdollisimman täyteen konetta, jotta pystytään rehentelemään toimitettujen koneiden määrällä."

Ja tämähän ei poikkea mitenkään Microsoftin toiminnasta Xbox 360:n kanssa: http://www.informationarbitrage.com/2007/04/microsoft_phili.html D00MED! ;-)

Aina vetämässä konsolisotaan päin tämä Oliver. Osaatko vastata mihinkään vetämättä siihen mukaan Microsoftia tai Nintendoa?

KonsoliFIN Moderaattori :D

Rocky_Balboa: "Aina vetämässä konsolisotaan päin tämä Oliver. Osaatko vastata mihinkään vetämättä siihen mukaan Microsoftia tai Nintendoa?"

Osaan, mutta jos väitetään Sonyn liiketoiminnan jotenkin poikkeavan muista firmoista, niin on helpoin osoittaa sen olevan sitä samaa kuin muillakin.
Ja Nintendollahan ei ole tarpeeksi konsoleita, mitä pumpata jälleenmyyjäkanaviin.

Ja teikäläisen (PlayStationFIN) uutiskommentointihistorialla en puhuisi mitään aina sotaan päin vetämisestä.

Kuten yllä jo mainitaan, vaikuttaa tämä Sonyn ilmoitus isommista kovoista nivoutuvan melko selkeästi Eliten julkaisuun. No, pysyypähän Sony XBOX360:a edellä teknisesti kaikilla osa-alueilla. Jos konsolin hinta vielä pysyy samana, niin tuskin kellään ostoa harkitsevalla on negatiivista sanottavaa siihen.

"Ja teikäläisen (PlayStationFIN) uutiskommentointihistorialla en puhuisi mitään aina sotaan päin vetämisestä."

Parodia ja sarkasmi. Toiset ymmärtää, toiset ei.

Rocky_Balboa: "Parodia ja sarkasmi. Toiset ymmärtää, toiset ei."

Kuin myös. Tuntuu ne alleviivaavat hymiötkin menevän joiltakin ohi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi